Kort

Create A Smile – Clematis

Hvis du har fulgt meg på blogg eller i sosiale media en stund har du kanskje sett at jeg er svak for blomster. Særlig hvis jeg samtidig kan finne fram akvarellskrinet og male litt løsere enn om jeg bruker Zig eller Distress Ink. Og jeg elsker denne litt uperfekte looken som motivet da får.

Her har jeg brukt det største motivet i settet Clematis fra Create A Smile. Jeg stemplet med VersaFine Onyx Black på tykt Canson Montval akvarellpapir (300 gsm), og bruker en MISTI stempelplattform slik at jeg kan stemple flere ganger for å få et jevnt og fint trykk.

Jeg har malt med fargene i skrinet jeg selger i nettbutikken. Dette har jeg satt sammen av de fargene jeg liker best selv, men det er greit å være oppmerksom på at jeg sjelden bruker fargene rett fra skrinet uten å blande de først. Som regel tar jeg utgangspunkt i fargerestene som er tørket i lokket, og tilfører mer farge for å få den nyansen jeg ønsker. Det er kjekt å kunne litt grunnleggende fargelære, men du kommer langt med å prøve deg fram. Det viktigste er å ikke gi opp!

Jeg malte blomstene først, og brukte en middels stor pensel for å få et løsere uttrykk. Jeg har med andre ord ikke vært så opptatt av å få fargene innenfor strekene, eller å fylle ut alle bladene helt perfekt.

Bakgrunnen malte jeg med en godt utblandet farge, og jeg orket ikke maskere blomstene først. Skal jeg gjøre det må jeg bruke en egnet maskeringsvæske som jeg påfører over hele motivet, før jeg fargelegger bakgrunnen. Det er ikke tilstrekkelig å bruke maskeringspapir når du maler med mye vann, for vannet vil komme under papiret når du maler. Og siden jeg ikke er så nøye med å få fine kanter malte jeg bare bakgrunnen rett på uten maskering. Og da får jeg sånne renner som du ser på bildene.

Jeg stemplet også et tekstmotiv her og der, og jeg var nok litt utålmodig, for motivet var ikke helt tørt og teksten fløt litt ut. Motivet stanset jeg så ut med den største diesen i A2 Stitched Rectangle STAX Set 1 Die-namics fra My Favorite Things, før jeg limte det på et sort panel og deretter på en kortbase av Neenah kartong. Til slutt sprutet jeg over gullfarget akvarellmaling, og pyntet med blanke dotter og en passende tekst.

Og med det vil jeg ønsker deg en fortsatt fin tirsdagskveld!

– Kreativ hilsen fra

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.