Kort

Altenew – Painted Poppy

I helga gikk årets SteinkjerScreppa av stabelen, og som seg hør og bør i disse tider ble det selvfølgelig digitalt treff. Jeg startet allerede kvelden før med å lage kortet nedenfor, og jeg likte denne fargepaletten så godt at jeg like gjerne holdt meg til disse fargene på hele treffet.

Kortet er inspirert av et kort som Rachel Alvarado (@theunpamperedredstamper) har laget. Jeg har brukt andre farger og et annet stempel, og har også fargelagt mer av blomstene mine. I tillegg endte jeg med tekst i en banner på foam, selv om dét egentlig skyldes at jeg gjorde en dårlig jobb med å stemple den opprinnelige teksten…

Stempelet jeg har brukt her er Painted Poppy fra Altenew. Jeg har slitt med å bruke dette settet, og bestemte meg derfor for å gi det en siste sjanse før jeg eventuelt solgte det. Og gjett om jeg er glad for at jeg gjorde det! For jeg ble positivt overasket over hvor elegant disse blomstene ble mot den enkle bakgrunnen.

Når alt skal sies, derimot, så tok jeg noen lite gjennomtenkte valg av materialer. For jeg har brukt Bristol Smooth kartong, Distress Oxide Ink, Versafine Onyx Black og Copics. Og det er ikke noen heldig kombinasjon, for å si det sånn… Måtte holde meg unna strekene med tusjen, og gjøre det beste ut av det.

På det neste kortet prøvde jeg ink smooshing teknikken. Det går ut på at du legger farge på stempelet ditt med vannbaserte farger, og sprayer vann på stempelet før du trykker det på papiret. Jeg brukte to Zig-tusjer, og resultatet ble litt så som så. Mest fordi den ene ble veldig lys, og den andre mørk. Så da gikk jeg over med tusjene rett på motivet etterpå for å jevne ut fargeforskjellen.

Jeg har brukt Bristol Smooth kartong på dette kortet også, og fargene blir på en måte flytende oppå arket. I tillegg synes jeg fargene ikke alltid kommer til sin fulle rett fordi de ikke blir så mettede som på f.eks. Neenah kartong.

Bakgrunnen er laget med Distress Ink og en sjablong fra Lawn Fawn. Deretter har jeg stemplet med et gammelt bakgrunnsstempel fra Finnabair litt her og litt der. Teksten er fra Norsk Stempelblad. Pynten er halvperler fra Altenew.

På det siste kortet har jeg stemplet og embosset motivet med hvitt embossingpulver på Bristol Smooth kartong. Jeg valgte dette papiret fordi jeg har hørt at fargene blender så lett på det. Men, jeg likte det ikke til denne teknikken heller, for fargene ville liksom ikke sette seg.

Jeg la et tynt lag Distress Ink over hele motivet, og deretter brukte jeg en sjablong fra Altenew for å lage mønster i bakgrunnen. Men, i stedet for at fargen ble mørkere virker det som at børstene plukket opp fargen fra bakgrunnen i stedet, slik at sirklene ble lysere. Merkelig, men det må skyldes at fargene ikke har trukket nok inn i papiret.

Jeg tørket over med et tørkepapir, og la litt ekstra farge på blomstene med Zig-tusjene. Senter på blomstene var også hvit av embossingpulver, og det så ikke helt rett ut for meg. Jeg skriblet derfor inn litt detaljer med en Micron penn først, og deretter la jeg til svarte prikker med en Copic tusj. Da ble senter av blomsten litt mer lik en ekte valmue.

Teksten har jeg skrevet med en pennesplitt og gullfarget metallisk akvarellmaling fra Altenew. Jeg klipte ut teksten med en spiss saks, og monterte det på kortet med 3D-puter. Teksten er mye mer skinnende i virkeligheten enn det bildet klarer å vise. Også har jeg ikke rett pennespiss for å få det helt som jeg ville. Men gøy å prøve noe nytt.

Da vil jeg ønske dere alle en fortsatt fin uke! Det kommer flere bilder fra kortene jeg lagde på treffet i løpet av de nærmeste dagene.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.