Kort,  Video

Concord & 9th – Type Talk

I dag har jeg en ny video å vise dere. Den sjarmerende skrivemaskina og blomstene kommer fra Concord & 9th sitt Type Talk stempelsett. Jeg har hatt dette stempelet ganske lenge uten å bruke det, men fikk en idé som jeg bare måtte prøve ut.

Jeg stemplet først blomstene på Canson Montval 300 g akvarellpapir med svart Versafine blekk (Onyx Black). Selv om papiret er glattere enn Arches Rough måtte jeg likevel stemple to ganger for å få et jevnt trykk. Deretter lagde jeg en maske av maskeringspapir og dekte til blomstene slik at jeg kunne stemple skrivemaskina. Den måtte jeg også stemple to ganger, så trykket var ganske svart før jeg begynte å male.

Blomstene er plassert litt til venstre for skrivemaskina med vilje, for jeg ville at det skulle se litt tilfeldig ut. Jeg har malt med akvarellfarger fra Winsor & Newton, og jeg har brukt disse fargene:

  • Payne’s Gray
  • Olive Green
  • Lamp Black
  • Indian Red
  • Burnt Sienna
  • Raw Sienna
  • Sepia

Når motivet var tørt brukte jeg den største diesen fra Waffle Flower A7 Layers Die for å få riktig størrelse på kortet. I ettertid skulle jeg ønske jeg hadde plassert diesen litt lenger mot venstre, for da hadde det blitt litt mer luft til venstre for blomstene også.

Til slutt har jeg sprutet litt hvit gouache over motivet, samt litt konsentrert Indian Red for å ta igjen den rødbrune fargen fra blomstene. Pynten er blanke halvperler og en tekst fra Altenew Vintage Roses Stamp Set.

Håper du liker kortet og videoen min. Også blir jeg kjempeglad om du følger meg på YouTube. Den dagen jeg når 100 følgere kan jeg nemlig endre navn på kanalen. Inntil da har den bare et navn som består av kjedelige tall og bokstaver….

Ha en fin dag alle sammen! Selv skal jeg kose meg på SteinkjerScreppa Digital i dag. En hel dag satt av til denne herlige hobbyen!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.