Kort

Mama Elephant – Toasty Friends

Hei, og riktig god fredag! I går var det tredje torsdag i måneden, og tid for et nytt julekort i henhold til Jenn Shurkus og hennes “Get Cracking on Christmas”. Og dette innlegget var faktisk ferdig i god tid til å rekke fristen, men så valgte jeg å bruke tiden på å installere et produktgalleri i stedet. Forhåpentlig er det vel anvendte timer, for nå finner du bilder av produktene jeg brukte på dette kortet i bunn av innlegget. Klikk på et bilde og du kommer rett til produktet i nettbutikken. Enklere blir det ikke!

Hvis du følger @bycino.no på Instagram har du kanskje sett en liten smakebit på dette kortet allerede? Scenen er satt sammen av ulike elementer fra Mama Elephant Toasty Friends, og jeg har stemplet motivene på Canson Montval 300 g/m2 akvarellpapir med Versafine Onyx Black stempelpute. Jeg bruker en MISTI stempelplattform slik at jeg kan stemple motivet flere ganger uten at det forskyver seg og gir doble linjer. For å få et jevnt trykk bruker jeg en stempelhjelper som jeg fører over stempelplattformen. Da blir også belastningen på håndleddene mindre, og jeg synes resultatet blir enda bedre. Jeg har hatt min i over ett år, og vil virkelig anbefale den.

Når jeg lager en slik scene starter jeg alltid med det motivet som skal være fremst, i dette tilfellet bamsen som griller marshmallows. I tillegg stempler jeg motivet på et lite stykke maskeringspapir, klipper det ut med en spiss saks og fester det over det stemplede motivet. Deretter stempler jeg de andre elementene og fjerner masken når jeg har stemplet ferdig scenen.

Julestrømpene henger i hver sin tråd på to store spiker som jeg tegnet for hånd med en Copic Multiliner. Denne er både vannfast og Copic vennlig, og min favoritt til bruk på kort. Deretter fargela jeg motivet med Zig Clean Color Real Brush Markers, før jeg stanset det ut med Wonky Rectangles fra Simon Says Stamp. Denne får du ikke kjøpt i Norge, men Mama Elephant har en ganske lik ytre ramme i Cloud Nine Creative Cuts, om du ønsker en liknende kant.

Til slutt stemplet jeg en passende juletekst under motivet, og påførte et tynt lag med Distress Micro Glaze over det hele. Denne sørger for at motivet blir vannfast, slik at det ikke får flekker om det kommer i kontakt med vann. Motivet limte jeg deretter på et stykke rød kartong, før jeg limte det hele fast på en kortbase av tykk Neenah kartong og pyntet med noen få paljetter.

Da håper jeg at du også ble inspirert til å lage julekort, og vil ønske deg en fortsatt fin kveld!

– Kreativ hilsen fra

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.