Kort

Mama Elephant – Spa Day – Tittekort

Hvem drømmer vel ikke om en dag på SPA? Jeg visste at jeg måtte ha dette settet fra Mama Elephant da det kom ut i mai, men ferietid og jobb medførte en liten pause fra kortlaginga. Men, nå har jeg laget et kort som har vært en idé veldig lenge. Og jeg følte meg superkreativ underveis i prosessen.

Kortet er et slags tittekort, og har på en måte to forsider. Den ytterste forsiden består av et enkelt vindu man kan titte gjennom for å se innsiden av SPAet. Klaffen med vinduet løftes opp som et vanlig kort med toppbrett, også kan forside nummer to åpnes som et kort med sidebrett. Dermed er det god plass til å skrive en personlig hilsen inni kortet, uten at teksten synes gjennom vinduet.

Vinduet er Cat & Window Die fra Dress My Craft, og jeg har stanset det ut i kraftkartong. Jeg stanset også ut vinduet i frontpanelet slik at jeg fikk en åpning jeg kunne plassere det utstansede vinduet ned i. For å illustrere glass brukte jeg et stykke acetat som jeg limte fast på baksiden av panelet.

Veggen er svertet med Distress Ink i fargene Gathered Twigs og Black Soot, sammen med Brick Stencil fra Lawn Fawn. Gatelyset har jeg stanset ut med Traditional Hangings Dies fra Dress My Craft i tykk Neenah kartong, og fargelagt med Copic. Jeg klipte av toppen og lagde heller en enkel lyktestolpe av en tynn stripe Neenah kartong. Inni lykta har jeg svertet litt hvit kartong med Distress Ink i gule og oransje farger fra blenderbørstene mine, og lagt over et stykke acetat for å illustreres glass.

Motivet er stemplet og fargelagt på et ekstra stykke Neenah kartong, for jeg ønsket ikke at tusjene skulle vises på innsiden av kortet. Jeg bruker maskeringspapir for å stemple scenen. Det er veldig enkelt å lage en slik scene, men det tar litt tid siden alle motivene må klippes ut fra maskeringspapiret i tillegg.

Jeg stempler alltid motivet som skal være foran først, og bygger opp scenen stempel for stempel. Når det siste motivet er ferdig stemplet dekker jeg også til dette, slik at jeg kan legge farge på bakgrunnen. Her har jeg brukt de samme fargene og stensilen som på utsiden, men lagt fargen på litt svakere. Gulvet er Distress Ink Fired Brick og Diagonal Grid Stencil fra Create A Smile.

Mønsteret på stolen har jeg tegnet med to sorte penner fra Copic for å få litt mer liv i den. Jeg har med vilje tatt igjen nyansene fra gatelyset på elementer inni kortet, slik at de to forsiden blir bundet sammen. Og den grønnbrune nyansen er en av mine favoritter. Sånn helt perfekt uperfekt. Lanternene er fra det samme settet som gatelykta, men jeg har holdt de helt hvite og enkle fordi det allerede er mye som skjer på et lite kort.

Motivet er fargelagt med Copic i disse fargene:

Da vil jeg ønske dere en fortsatt fin kveld!

– Kreativ hilsen fra

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.