Aktuelt

Sizzix – Bigz Gnome – Adventslys

Det er så koselig å pusle med julegaver og adventspynt, og jeg fikk endelig satt i live en idé jeg har hatt lenge. For helt siden jeg fikk tak i de smarte maskemarkørene med tallene 1 – 4 fra Kort & Godt har jeg hatt lyst til å vise at de også er helt perfekte å bruke som pynt til adventslys.

Jeg har sett mange idéer til pynt med små kongler og grønt fra naturen, men jeg hadde lyst til å dekorere med papir og pynt fra scrapperommet. Jeg brukte bare et lys jeg hadde liggende, men man kan like gjerne bruke elektriske lys om man vil ha et mer brannsikkert alternativ.

Jeg har pyntet lyset med en gammel bokside som jeg har revet i remser, surret rundt litt hyssing, og knytt fast en hel kanelstang for både dekor og deilig duft. Maskemarkøren har jeg bare tredd over kanelbarken, og kan byttes ut om jeg bare vil ha ett adventslys.

De grønne trærne har jeg stanset ut av Studio Light Bohemian kartong med Mama Elephant Silhouette Snow Trees, og svertet med hvitt kritt. Stjernene er paljetter fra barndommen min, men man kan like gjerne bruke de små gullstjernene fra Kort & Godt. Den lille lykta var en leftover fra et eldre kort, og kommer fra Mama Elephant Owl Are You Stamp & Die Bundle. Teksten er fra Hege Foyn Design.

Sammen med lyset har jeg sydd en liten nisse. Jeg fikk kjøpt inn de siste eksemplarene av Sizzix Bigz Gnome, og måtte prøve meg med de stoffene jeg hadde liggende. Det er nok mer egnet å bruke filt, men jeg fikk det nå til på et vis. Og om du synes tungestingene er litt amatørmessige og ujevne så hører det med til historien at jeg måtte google hvordan man syr de…

Skjegget har jeg klippet ut av et fuskepelsstoff som jeg fant i lageret mitt. Jeg pleide å lage dusker av det den gangen jeg sydde aktivt. Til slutt sydde jeg en liten bjelle i toppen av lua hans, og den lager så koselig lyd når jeg flytter rundt på han.

Har du begynt med juleforberedelsene? I følge kalenderen er det bare 13 uker igjen til første advent, og høsten pleier å gå fort. Jeg skal i alle fall legge inn en liten ekstra innsats når messa på Olavsgaard er over.

– Kreativ hilsen fra

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.