Aktuelt

Procreate

Jeg har lenge hatt lyst til å prøve et tegneprogram som heter Procreate. Dessverre finnes det bare for Mac og iPad, så etter å ha tenkt meg godt om i noen måneder investerte jeg i en iPad Pro 11″ på nyåret.

Dette selvportrettet har jeg tegnet i Procreate, og jeg brukte et bilde av meg som utgangspunkt. Dette er mitt tredje bilde i programmet i sin helhet, og jeg tegner ikke til vanlig. Ikke kan jeg huske at jeg var særlig flink som barn heller. Men det hjelper jo så klart å ha fargelagt masse de siste 15 årene.

Disse to damene er mine første to tegninger i Procreate. Og de har jeg tegnet helt fra scratch. Startet med å skissere opp noen sirkler, sånn omtrent hvordan jeg husket det fra et akvarellkurs jeg var på en gang, også jobbet jeg meg opp bit for bit. Jeg har brukt Photoshop en del, så det var kjent for meg å jobbe med lag og masker. Ellers finnes det mange kjekke videoer på YouTube som forklarer hvordan programmet virker.

Målet mitt med disse tegningene var å bli kjent med programmet, og prøve ut de ulike brushene som følger med. For jeg kjøpte ikke iPaden for å tegne… Jeg skal bruke den til å skrive fine bokstaver, nemlig….

For å bruke Procreate trenger du altså en Mac eller en iPad, og en Apple Pencil. Programmet finnes ikke for de minste pad’ene, og veldig mange anbefaler å gå for den største som er 12,9 tommer. Jeg har en ganske ny Surface PC, og valgte derfor den nest største modellen. Både på grunn av pris (den var dyr nok likevel…), og fordi jeg ønsket at den skulle være lettere å ta med seg. Og den holder i alle fall for meg.

Ønsker dere alle en fortatt fin uke!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.