Kort

hÄnglar & Wings – Jordgubbar

Lengter du etter sommeren? Det gjør jeg, og savnet etter sol og sommer ble ikke noe mindre da jeg fikk inn dette skjønne motivet fra hÄnglar & Wings. Har du sett noe så søtt?

Å fargelegge rødt med ZIG er kanskje noe av det vanskeligste jeg vet, for rødfargene går fort mot rosa når de blir tonet ut med vann eller den tilhørende blenderen. Derfor ble jeg sååå glad når jeg fikk forsket meg fram til at kombinasjonen 029 Geranium Red og 071 Natural Beige (tidligere Flesh Colour) ble en helt perfekt match for å skape en sommerlig rødfarge.

Her har jeg i tillegg lekt meg med å ikke blende fargene ordentlig, for da får jeg fram både en gylden tone og en rødlig tone. Akkurat sånn jeg liker det. Som bonus får jeg også brukt en av fargene som jeg ellers bruker lite av. For 071 er ikke akkurat min favorittfarge sånn helt isolert sett… Om du ikke har denne kan du prøve med en annen lys og varm farge også.

Både jordbærene og motivet er fargelagt på 300 g Canson Montval akvarellpapir. Motivet har jeg som vanlig stemplet med VersaFine Onyx Black. Jordbærene er fra Gummiapan, og både de, de hvite grenene og det rutete båndet har jeg kjøpt hos Somlemakeriet. De røde dottene er fra Papirdesign, og fargen var bare 100% match med motivet. Link til disse finner du nederst i innlegget, sammen med de øvrige produktene jeg har i nettbutikken.

Jeg har brukt en hvitpenn til å tegne de hvite prikkene, men det er greit å være klar over at man må tegne de mange ganger for at de skal bli hvite. For ZIG-tusjer er superreaktive med vann og fukt, slik at det nesten uansett vil plukke opp fargen du legger prikkene på. Så her er det bare å være tålmodig og legge i flere lag.

Resten av kortet er laget som et helt enkelt posekort, der jeg har skjært til et panel som jeg stikker inn i posen. Posen har jeg pyntet med litt hvit gouache, en kakeserviett og noen paneler av resteark.

Jeg har sydd rundt kanten på arkene med en symaskin, og jeg synes det gir så fin effekt. Det er ikke første gangen jeg syr på papir, men med tre symaskiner så sier det seg selv at det ikke er plass til å ha alle oppe samtidig (hørt om hun som har for mange hobbyer?). Men, nå har den vanlige symaskina fått fast plass, så nå blir det mere søm framover.

Jeg brukte disse fargene:

  • Hud: 069 Blush – 073 Vanilla
  • Kinn: 028 Pale Pink – Pale Rose
  • Rød: 029 Geranium Red – 071 Natural Beige
  • Grønn: 402 Moss Green – 071 Natural Beige

Da vil jeg ønske dere en riktig god søndag! Og husk, vi går mot lysere tider!

– Kreativ hilsen fra

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.