Kort

Purple Onion Designs – The Merriest Little City – Butterscotch & Doxie

I dag er det tredje torsdag i måneden, og tid for et nytt bidrag til Get Cracking on Christmas med Jenn Shurkus. På dagens kort har jeg satt sammen flere mindre stempel fra The Merriest Little City fra Purple Onion Designs.

Motivene er stemplet med Hero Arts Contour Ink på Fabriano Artistico Extra White akvarellpapir i 300 gsm tykkelse. Dette papiret har litt struktur, og jeg liker derfor å bruke en stempelplattform for å få et jevnt og fint trykk.

Jeg malte med akvarell i no-lines-teknikken, og brukte farger fra skrinet jeg har satt sammen og selger i butikken. Disse fargene er litt kremete, og har god dekkevne. Og jeg blander fargene for å skape nye farger.

Å male med no-lines-teknikken tar litt lenger tid enn vanlig fargelegging, for man må bruke mer tid på å få frem kontrasten langs kantene. Men som dere ser var ikke jeg supernøye med å følge linjene på motivet. Og alle trærne i bakgrunnen forsvant mer eller mindre. Derfor skriblet jeg et bart tre i bakgrunnen med en Copic Drawing Pen, men om det ble så bra vet jeg ikke…

Det jeg ble veldig fornøyd med var lyset rundt lyktestolpen. Jeg var redd det skulle bli litt grønt siden himmelen er blå, men det fungerte egentlig overraskende bra.

Når man stempler med Contour Ink så vil ikke øyne og neser vises, så de malte jeg på når alt var blitt helt tørt. Kattepusen i bakgrunnen fikk litt svakere farge enn de to i front, men det var for å forsterke inntrykket av at katten sitter lenger bak.

Teksten er stemplet med Versafine Onyx Black, og jeg måtte trykke et par ganger for å få en klar og svart tekst. Til slutt sprutet jeg over litt tykk, hvit gouache, og brukte en strikkepinne til å stiple gouachen langs kantene på stien og der hvor jeg ville ha litt ekstra snø.

Da vil jeg ønske dere en fortsatt fin kveld!

– Kreativ hilsen fra

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.