Gavekort,  Hekling,  Kort

Mama Elephant – Hey Pumpkin | Heklet gresskar

Er du tom for gaveidéer? Da er gavekort et godt alternativ, og jeg får straks påfyll av den populære Gift Pocket Tag fra Mama Elephant. Her har jeg kombinert den med de søte høstmotivene i Hey Pumpkin fra Mama Elephant.

Motivene er stemplet med Versafine Onyx Black på Canson Montval akvarellpapir i 300 gsm tykkelse, og fargelagt med akvarellfarger fra skrinet jeg selger i nettbutikken. Sammen med gavekortet lagde jeg et enkelt kort.

De gule papirene kommer fra restearkbunken min, også har jeg brukt kraftkartong som er stanset ut med den store vimpeldiesen fra Kort & Godt.

Hyssingen er fra May Arts og er surret rundt panelet før jeg festet det med 3D-puter. Motivene er stanset ut med de tilhørende diesene, også har jeg stanset ut noen i et lag hvit mosegummi i tillegg. Jeg synes det gir så fin finish på de fremhevede motivene.

Kortet har jeg pyntet helt enkelt med noen champagnefargede paljetter fra Kort & Godt. Gavekortet er pyntet med nydelige diamanter fra Pinkfresh Studio. Disse er Jewels i fargen Peach Fuzz.

Motivene ga meg inspirasjon til å hekle noen store gresskar som kan pynte opp høstbordet. Jeg har heklet i Fritidsgarn fra Sandnes Garn, og brukte heklekrok nr. 5. Mønsteret har jeg dels funnet på nett og dels tilpasset etter eget ønske. Jeg har funnet noen små kvister som jeg har brukt som stilk, og fylt de med vanlig fyllvatt. Oppskriften deler jeg nedenfor, slik at du også kan hekle slike om du ønsker.

Stort gresskar:

Gresskaret er ca. 14 cm i diameter og 9 cm høyt når det er ferdig montert.

Legg opp 21 lm, og start omgangen i maske nr. 2 fra heklekroken. Hekle 1 fm i hver av de første 2 lm, deretter 1 halvstav (hst) i hver av de neste 16 lm, og avslutt med 1 fm i hver av de siste 2 lm. Du har da heklet en omgang som består av 20 m. Hekle 1 lm og snu arbeidet. De påfølgende omgangene skal hekles på tilsvarende måte med 2 fm, 16 hst og 2 fm, men her er det viktig å merke seg at man kun skal hekle i bakre ledd på masken fra forrige omgang. Slik vil to omganger danne en fin rille. Snu med 1 lm før hver omgang. Hekle 36 omganger slik at du har 18 riller. Slit av tråden og avslutt arbeidet.

Montering:

Når du hekler gresskarene på denne måten vil du få et rektangel som former seg litt, og du skal nå legge rette mot rette og sy sammen kortsidene. Jeg bruker vanlig kastesting til dette. Vreng så gresskaret og tråkle en tråd gjennom hver av de 18 rillene i bunn. Her kan det lønne seg å bruke en tråd som er mer slitesterk enn Fritidsgarn, og å trekke tråden to runder gjennom maskene før du strammer til og knyter tråden. La trådendene sitte i til du er ferdig med resten av monteringen. Fyll gresskaret med vatt og sy sammen toppen av gresskaret på samme måte som bunnen. Husk plass til stilken. Jeg lot kvisten sitte nedi gresskaret før jeg strammet ordentlig til.

Til slutt dro jeg trådene gjennom gresskaret fra topp til bunn med en lang dukkenål, og strammet tråden før jeg knøt en solid knute med trådendene fra montering av bunnen. Da blir gresskaret litt flatere, og får en fin form. Man kan også trekke tråder mellom noen av rillene for å forsterke formen på gresskarene, men jeg synes ikke det var nødvendig når jeg brukte så tykt garn. Til slutt trekker jeg trådene inn i gresskaret og klipper av endene.

Medium gresskar:

Gresskaret er ca. 13 cm i diameter og 8 cm høyt når det er ferdig montert.

Gresskaret hekles på samme måte som det store, men med 18 m og 34 omganger. Hver omgang består av 2 fm, 13 hst og 2 fm (totalt 17 m).

Lite gresskar:

Gresskaret hekles på samme måte som de to andre, men med 15 m og 32 omganger. Hver omgang består av 2 fm, 10 hst og 2 fm (totalt 14 m). Gresskaret blir ca. 11 cm i diameter og 7 cm høyt når det er ferdig montert.

Da håper jeg dere ble inspirert til å lage egen høstpynt, samt enkle kort og gavekort. Også vil jeg ønske dere en fin søndagskveld og snart ny uke!

– Kreativ hilsen fra

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.