Kort

Mama Elephant – School Rules

I dag var det skoleavslutning for vår yngste sønn, som er ferdig med ungdomsskolen. Det ble markert med en høytidelig avslutning på skolen, og som takk for fine år fikk lærerne en liten oppmerksomhet fra foreldre og elever i klassen. Jeg meldte meg frivillig til å lage kort, og etter en litt treg start så ble det til slutt disse fire kortene.

Mama Elephant School Rules er helt perfekt til formålet, og jeg synes illustrasjonene fra Aida Zamora er så søte. At figurene ser ut som skolestartere og en lærer gjør det bare ekstra morsomt. Alle kortene er laget i samme stil, også har de fått hvert sitt motiv fra settet.

Jeg har forsøkt å lage illusjonen av et gulv og en vegg, og har lagt farge på Neenah kartong med Distress Ink og to ulike stensiler. Veggen er Dried Marigold og Fired Brick, og stensilen er Brick Wall fra Lawn Fawn. Denne har jeg i min private samling, men håper å få den inn i butikken litt senere. Gulvet er Pumice Stone og Black Soot, samt stensilen Diagonal Grid Stencil fra Create A Smile.

Jeg maskerte skillet mellom veggen og gulvet med en bred bit maskeringspapir fra Gina K. Designs, og påførte litt av den lyse fargen på veggen, før jeg la over stensilen og påførte litt mer av den lyse, samt litt av den mørke. Jeg gjentok prosessen for gulvet. For at stensilene skal ligge i ro taper jeg de fast med avtagbar tape.

Det er greit å merke seg at det skal veldig lite farge til, og at det sorte blekket jeg hadde på innerst mot veggen kun var farge som satt i børsten fra før.

Motivene er stemplet på Canson Montval 300 gsm akvarellpapir med Versafine Onyx Black blekk. Jeg har fargelagt med ZIG Clean Color Real Brush tusjer.

Tavlen har jeg fargelagt med Copic Multiliner Brush S, og deretter skrevet teksten med en hvit penn. For at blekket skal flyte godt er det viktig at det papiret og det sorte blekket har blitt helt tørt.

Navnet til lærerne har jeg laget ved hjelp av det sorte alfabetet fra Hege Foyn Design. Jeg fester bokstavene på en bit sort kartong, og klipper rundt navnet. Da blir det litt mer framtredende, samt at jeg kan prøve meg litt fram på plasseringen.

Til slutt har jeg pyntet med Glitter Drops fra Pinkfresh Studio, og hatt på litt Glossy Accents på brillene. På innsiden har jeg skrevet ut fire tekster som jeg fikk tilsendt, som en personlig hilsen til hver av lærerne.

Panelet med motivet er forresten stanset ut med den nest størst diesen fra A2 Stitched Rectangle STAX Set Die-namics fra My Favorite Things.

For å skape litt dybde er motivene stanset ut to ekstra ganger av tykk kartong, og limt på hverandre. Jeg hadde ikke lyst til å bruke foam her, for jeg ønsket litt mindre dybde enn den gir.

Håper du ble litt inspirert til å være kreativ!

– Kreativ hilsen fra

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.