Kort

Kort & Godt – Die 238 Oval Ramme – Shakerkort

Min førstefødte fylte nylig 18 år, og jeg synes ikke det er lenge siden jeg havnet på St. Olavs hospital med smerter som viste seg å være langt fremskredet HELLP-syndrom (en alvorlig form for svangerskapsforgiftning). Jeg hadde en måned igjen av svangerskapet, men gutten måtte ut for at jeg skulle overleve. Så det ble hastekeisersnitt i full narkose, med påfølgende opphold på intensiven og behov for blodoverføring. Tror ikke jeg har følt meg så hjelpesløs noen gang. Heldigvis var gutten frisk og i fin form.

Jeg kunne sikkert skrevet en hel avhandling om HELLP-syndrom, for jeg endte opp med det i mitt tredje svangerskap også. Men, fra nå er det fokus på kortet. Jeg valgte å lage et ristekort, og denne gangen brukte jeg ikke noe stemplet motiv i det hele tatt. Og for meg er det bare sååå mye vanskeligere…

I stedet for et stemplet motiv har jeg stanset ut masse jordbær og to søte blomster i tykt Canson Montval akvarellpapir. Disse har jeg fargelagt med ZIG Clean Color Real Brush tusjer, og det var virkelig bare svusj svusj – ferdig! Jeg filmet fargeleggingen av de store jordbærene, og på filmen ser du bevis for at det både er kjapt og enkelt! Diesene kommer forresten fra Gummiapan, og jeg har kjøpt mine hos Somlemakeriet.

Den røde fargen på bærene er 029 Geranium Red, og den grønne på hamsen er 402 Moss Green. I tillegg brukte jeg 071 Natural Beige til begge, for å dra fargene utover. Da får jeg et mer naturlig uttrykk på bærene.

Blomstene fargela jeg med en salig blanding av farger, og jeg husket ikke å skrive ned hvilke. Men det er både lys grå, grønn og gul i ulike nyanser. De fine tekstene kommer fra Hege Foyn Design.

Selve kortbasen er tykk Neenah kartong. Det samme er panelet hvor jeg har stanset ut den ovale ramma fra Kort & Godt omtrent midt på. Panelet er på forhånd stanset ut med A2 Stitched Rectangle STAX Set 1 Die-namics fra My Favorite Things, for den gir så fin stiplet kant rundt. Jeg svertet lett rundt vinduet med Distress Ink i fargen Bundled Sage.

Jeg limte fast litt blank acetat bak panelet, og bygde det opp med foamtape. Det er viktig at området som skal fylles opp med paljetter blir helt tett, slik at ingenting faller ut når man rister på kortet. Jeg brukte små paljetter fra Kort & Godt, og jeg burde egentlig brukt noen som er helt flate. Men lenge leve latskapen, for jeg orket ikke hente en pakke fra butikken. Dermed brukte jeg disse som har en slags tallerkenform, og når jeg heller ikke brukte tykk nok tape så setter paljettene seg litt fast. Jeg brukte tape som er 2 mm tykk, mens den jeg selv selger er 3 mm tykk og egner seg bedre. I linkene nedenfor har jeg derfor lagt inn produkter som fungerer bedre.

Innsiden holdt jeg helt enkel med et stempel fra Papirdesign ‘Din nye alder’, og pyntet med noen små markjordbær fra Gummiapan.

– Kreativ hilsen fra

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.