Kort

Mama Elephant – Snow Much Fun – Slim Woodland

I dag har jeg lyst til å vise dere dette slimline kortet som faktisk gikk veldig fort å lage. Ja, eller i alle fall planlegge da. For det tar jo litt tid å både fargelegge, stanse ut og klippe ut alle delene. Men, med denne diesen (Slim Woodland) og motivene fra Snow Much Fun er det så enkelt å lage en scene med vintermoro. Lenke til produktene jeg har brukt finner du i bunn av innlegget.

Bakgrunnen har jeg stanset ut i to lag tykk Neenah kartong, samt i to mønsterark som jeg fant i resteskuffen min. Jeg brukte himmelen fra det ene mønsterarket, og trærne fra det andre. Siden trær og bakke stanses ut i ett stykke klipte jeg bare disse fra hverandre med en spiss saks. Jeg bruker EK Success Small Precision Scissors, rett og slett fordi den er liten og spiss, og lett å håndtere. Også gir den glatte kutt siden bladene ikke er taggete.

Bakken svertet jeg med Distress Ink i fargen Speckled Egg, men passet på å ikke ha på for mye, for jeg ønsket at bakken skulle se hvit ut. Deretter sprayet jeg et tynt lag med Shimmer Sparkle over bakken og himmelen, og lot det tørke. Denne sprayen er en av de fineste jeg vet om, og jeg har hatt min i mange år. Den gir sånt et fint shimmer, og er super å bruke på snø. På bildet under kan dere skimte hvordan snøen glitrer. Det vises mye bedre i virkeligheten, og minner litt om rimet som legger seg på snøen når det er skikkelig kaldt.

Jeg stemplet figurene med Memento Tuxedo Black på tykk Neenah kartong, samt på de to mønsterarkene mine. Deretter klipte jeg ut lua og genserne fra mønsterarket, og brukte Copic Brush Pen til å farge kanten på de små klesplaggene svart. Da smelter de små bitene bedre inn på motivet etter at det er ferdig fargelagt. Jeg tegnet også litt mønster med en tynn Copic Multiliner penn i størrelse 0.1, og en tykk hvit penn i størrelse 10. Bortsett fra det har jeg ikke lagt noen skygge på disse klesplaggene, for variasjonene i mønsterarket er nok.

Figurene fargela jeg med Copic Sketch, og jeg brukte en begrenset palett denne gangen. Jeg la to tynne strøk med farge, for Neenah holder ikke like godt på farge som Perfect Coloring Paper. Hvorfor bruker jeg da Neenah? Det er fordi dette papiret er egghvitt, mens Perfect Coloring Paper er kritthvitt og bryter mot blått. Og da må jeg også bruke det på bakgrunnen, ellers så skjærer det sånn. Så Perfect Coloring Paper bruker jeg helst til store motiv, eller hvis jeg ønsker å jobbe masse med skyggelegging.

Jeg brukte disse fargene:

Jeg monterte delene på et stykke tykk Neenah kartong, og bygde opp figurene med et par ekstra lag kartong for å skape litt mer dybde. Til slutt pyntet jeg med bling fra Kort & Godt, og tegnet på litt snø med en hvitpenn.

Håper du ble inspirert til å lage en liten scene også. Og del gjerne det du lager på inspirasjonsgruppa. Jeg synes det er så moro å se hva dere lager med de fine stemplene fra Mama Elephant.

Da vil jeg ønske dere en fortsatt fin uke!

– Kreativ hilsen fra

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.