Kort

Colorado Craft Company – Christmas Presents – Merry Christmas

Godt nyttår alle sammen! Vi har feiret vår første nyttårsaften med hund, og det gikk over all forventning. For hvert smell fikk hun en godbit, og da ble det relativt enkelt å flytte fokuset vekk fra rakettene som smalt over hyttetaket.

Jeg starter året med å poste noen julekort som jeg ikke fikk postet før nyttår. For med en liten valp i hus, og en arbeidsmengde på jobb som krevde jobbing langt ut over normal arbeidstid så hadde jeg bare ikke overskudd til å skrive noe her på bloggen. Og for meg skal dette være et fristed, og ikke noe jeg MÅ gjøre, så da ble det lange pauser innimellom. Jeg håper virkelig 2022 blir bedre på hobbyfronten…

Mens samfunnet var åpent i fjor høst reiste jeg på scrappetreff til Toten sammen med en god venninne. Og gjett om vi koste oss! Både med kortlaging, gode samtaler og det å møte likesinnede mennesker som også elsker denne hobbyen. En skikkelig bonus å få med seg masse inspirasjon og noen nye vennskap hjem da helga var over. De to kortene jeg viser dere i dag lagde jeg på dette treffet.

Jeg har virkelig fått sansen for de lekne illustrasjonene til Anita Jeram, og på disse to kortene har jeg brukt et av motivene fra Christmas Presents Stamp Set fra Colorado Craft Company.

Motivet er stemplet på Canson Montval Cold Pressed akvarellpapir med Versafine Onyx Black blekk, også har jeg deretter maskert motivet med Masking Fluid. Det er en flytende maskeringsvæske som jeg påfører med en pensel, slik at den beskytter motivet mens jeg legger farge på bakgrunnen. Jeg bruker helst den fra Pebeo, for den lukter mindre enn mange av de andre jeg har prøvd.

Jeg fukter bakgrunnen godt med vann, men jeg passer på at jeg ikke lar vannet gå helt ut til kanten. Da er det lettere å stoppe fargene fra å gå for langt ut til sidene, noe jeg ikke ønsket på disse to kortene.

Når bakgrunnen er helt tørr fjerner jeg maskeringsvæsken ved å rulle den av med fingrene. Deretter fargelegger jeg pakkene i de samme fargene som jeg har brukt på bakgrunnen. Hunden er selvfølgelig fargelagt slik som vår hund ser ut.

Begge kortene er fargelagt med litt utradisjonelle farger, og jeg foretrekker faktisk det framfor tradisjonelle julefarger. Jeg bruker akvarellmaling fra Winsor & Newton, og jeg har bare brukt 2-3 farger på hver av disse bakgrunnene.

Teksten kommer fra det samme stempelsettet, og jeg har embosset den i hvitt på svart kartong. Også har jeg montert den litt ulikt på de to kortene, for på det ene passet den best under, og på den andre over.

Også må jeg innrømme at jeg i ettertid har brukt en skalpell på stempelet for å foreta litt korreksjonskirurgi. Jeg vet det ikke er politisk korrekt å fikse på utseendet, men jeg får ikke ut av hodet at det ser ut som at hunden har tre øyne… Så jeg har forsøkt å gjøre stripen mellom øynene litt smalere, for jeg tror egentlig det er to streker som har blitt litt for tette. Så får jeg se da om det ble noe bedre, for jeg er tross alt ingeniør, ikke kirurg…

Og med dette lange og relativt kaotiske innlegget vil jeg ønske dere en fortsatt fin søndag!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.