Kort

Colorado Craft Company – Christmas Presents

I likhet med det forrige kortet mitt er også dette laget med en god blanding av nytt og gammelt. Selve bakgrunnen malte jeg i 2003, etter at jeg hadde vært med på et akvarellkurs. Maleriet ble aldri ferdig, og havnet derfor langt nede i en skuff. Og jeg trodde egentlig at jeg aldri kom til å bruke det. Men så passet jo dette stempelet fra Colorado Craft Company helt perfekt til det lille treet i forgrunnen.

Motivet kommer fra et stempelsett som heter Christmas Presents, og er illustrert av en barnebokforfatter og illustratør som heter Anita Jeram. Kanskje du har lest boken som heter «Gjett hvor glad jeg er i deg»? Jeg har ikke lest den selv, men vet den er en populær barnebok.

Jeg har stemplet motivet rett på bakgrunnen med vannfast blekk, og deretter fargelagt det med Zig Clean Color Real Brush Markers. Dette er vannbaserte tusjer med en penseltupp, og de er veldig enkle å fargelegge med.

Siden det er litt farge på bakgrunnen vil den skinne gjennom på motivet, selv om det var vesentlig mindre farge på denne bakgrunnen enn den jeg brukte på det forrige kortet mitt. Jeg valgte å bruke få farger, slik at motivet skulle gå fint sammen med bakgrunnen. Samtidig må jeg innrømme at den fuglen der består av mange lag farger, for jeg fant liksom aldri helt den rette tonen. Så da endte jeg opp med en salig blanding av gult, orange, brunt, rosa, beige, grå, og sikkert et par andre farger….

Til slutt har jeg også her sprutet over litt hvit gouache for å få den rette vinterstemningen. Teksten er fra det samme stempelsettet, og jeg har stemplet det med svart blekk på hvit kartong for å holde det helt enkelt. Også har jeg stanset det ut i flere lag for litt ekstra dimensjon. Og jeg synes det ble litt søtt da det var ferdig. Aller mest fornøyd med det treet i bakgrunnen, egentlig. Lurer på om jeg ikke skal ta opp litt av akvarellmalingshobbyen igjen…

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.