Kort

Whimsy Stamps – Christmas Choir Boy Digi Stamp

Kortet jeg viser dere i dag var et bestillingskort til en konfirmant som synger i Nidarosdomens Guttekor. Jeg må innrømme at jeg grublet vel og lenge på hvordan jeg skulle designe dette kortet uten at det skulle bli for feminint. For koret har som kjent lilla kapper, og jeg hadde lyst til å bruke det som utgangspunkt.

Først måtte jeg finne et motiv som passet, og det nærmeste jeg kom var dette digitale stempelet fra Whimsy Stamps. Problemet var bare at korgutten hadde en syngende mus og hund delvis foran seg, og kappa hadde heller ikke riktig snitt. Så da så jeg ikke annen utvei enn å foreta en liten operasjon i Photoshop for å fjerne de to dyrene, og da kunne jeg jo like så godt rette på kappa også. Absolutt ikke i tråd med mine prinsipper, men må man så må man (også håper jeg designeren bak motivet tilgir meg mine kreative krumspring).

For å fargelegge kappa brukte jeg bilder fra nettet for å finne rett lillafarge. Jeg har fargelagt med Copics, men noterte ikke hvilke farger jeg brukte. Men en varm lillafarge var det i alle fall (og jeg klarer sikkert å finne ut av det om du er interessert). Jeg tegnet også logoen til koret i gull på brystet, og selv om jeg måtte forenkle det litt så er det i alle fall gjenkjennelig.

Med korgutt og kappe på plass var spørsmålet hvordan jeg skulle få tatt igjen det lilla fra kappen i pynten? Heldigvis har jeg en mor som også lager kort, og hun foreslo at jeg skulle bruke den nye diesen min fra Waffle Flower. For hva minner vel mer om rosevinduet i Nidarosdomen enn Doily Circle Die? Sikkert en hel del, for å være ærlig, men sett fra en kortlagers perspektiv så er den relativt perfekt, om jeg skal si det selv. Gir akkurat passe assosiasjoner til et glassvindu. Takk, mamma, for at du fikk satt meg på rett spor.

Bakgrunnen i rosevinduet er laget med Distress Oxide Ink i fargene Twisted Citron, Lucky Clover, Pine Needles, Blueprint Sketch, Seedless Preserves og Wilted Violet. Selve rammeverket er stanset ut i sort kartong med denne Doily Circle diesen. Jeg klipte av den ytterste kanten med bølger, for den passet ikke inn. Mellom rammeverket og bakgrunnen la jeg et ark med acetat, slik at rosevinduet skulle se ut som, vel, et vindu…

Siden både korgutten og rosevinduet er ganske fargesterke trengte jeg en rolig bakgrunn. Jeg fant bare ikke noe som kunne minne om innsiden av kirka, så da lagde jeg like godt min egen bakgrunn. Jeg har brukt Distress Oxide Ink i fargene Weathered Wood, Walnut Stain og Black Soot til dette, sammen med en sjablong fra Tim Holtz. Til slutt stemplet jeg ulike bakgrunnsstempel med svart blekk litt her og der.

For å forsterke kirkefølelsen enda litt mer la jeg til en rad med chipboard fra polske SnipArt. Denne minner meg nemlig litt om buegangene i kirka, og ga også litt mer liv til kortet. Teksten er fra Norsk Stempelblad, og er embosset med gull for å ta opp fargen fra logoen på kappa.

Til slutt pyntet jeg med noen lilla roser, og en bling i midten av rosevinduet. På grunn av acetatarket tok det veldig lang tid før limet tørket. Limet er hvitt når det er vått, og jeg var nok litt for tidlig ute med å ta disse bildene. For limet blir helt blankt og gjennomsiktig når det er tørt, ikke sånn melkehvitt som på disse bildene. Men da jeg oppdaget det var det for sent å ta nye bilder, for kortet var allerede levert til mottager…

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.