Kort

Altenew – Fresh Cut Roses

Det finnes mange stempelprodusenter, og en av favorittene mine er Altenew. De har veldig mange fine blomsterstempler, både for lag-på-lag stempling og for fargelegging. I tillegg er stemplene av veldig god kvalitet, slik at du får et jevnt og godt trykk hver gang.

På dette kortet har jeg brukt en litt alternativ måte å fargelegge med akvarellmaling. Hvis du synes det er vanskelig å finne ut hvor du skal legge skyggene, og at realisme ikke helt er din greie, da er dette en teknikk som kan passe for deg. Her bruker jeg masse vann, og lar fukten i papiret gjøre mesteparten av jobben for meg.

Jeg startet med å stemple motivet med StazOn blekk på 300 g Canson Montval Cold Pressed akvarellpapir i min MISTI stempelplattform. Dette fordi papiret har en struktur som gjør det nødvendig å stemple motivet flere ganger. Deretter taper jeg fast papiret på en pleksiglassplate med maskeringstape, og fukter hele arket godt med vann. Jeg gjentar prosessen med å fukte papiret helt til vannet har trukket inn i kjernen av papiret, og overflaten er litt blank. Deretter tilfører jeg akvarellfarger der hvor jeg ønsker det, og dersom det er nok vann i papiret vil fargene begynne å dra seg utover.

For å få en antydning av dybde i motivet la jeg på akvarellmaling i to runder. Jeg lot det første laget tørke litt, slik at det neste laget ble litt mørkere enn det første. Dette påførte jeg ikke over hele motivet, men konsentrerte meg om sentrum av blomstene, og den innerste delen av bladene. Jeg brukte en ren pensel med litt vann for å tone ut kantene av det siste laget med maling.

Det kan være litt vanskelig å huske hva som er forskjellen på Cold Pressed og Hot Pressed papir, men en enkel huskeregel kan være å se for seg en grov linskjorte som skal strykes. Med kaldt strykejern er det vanskelig å få vekk all teksturen i skjorta, mens et varmt jern stryker den til den blir helt glatt. Ikke så akademisk forklaring, men tanken var bare å gjøre det enklere å huske forskjellen.

Ha en fortsatt fin dag!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.