Kort

Bryllupskort med tatovering

Lenge før sommeren fikk jeg spørsmål om jeg kunne lage et bryllupskort til den første helga i september. Jeg tar normalt ikke på meg oppdrag, men av og til sier jeg likevel ja, særlig hvis det er lenge til kortet skal være ferdig. Dette kortet skulle i tillegg til en dame jeg har vært på kurs sammen med for flere år siden, og som også har kjøpt kort av meg tidligere. Og da hadde jeg lyst til å hjelpe til.

Men, det som virker som en evighet når du sier ja til et oppdrag viser seg fort å bli nærmere forestående enn det du egentlig er klar over. Og i kombinasjon med jobbing og konfirmasjonsplanlegging ble det plutselig litt travelt.

Oppdraget var å lage et bryllupskort som ikke var for sukkersøtt, og det er jammen ikke enkelt når alt jeg har av motiv og pynt er av den søte sorten. Jeg tok derfor det minst søte motivet jeg hadde, og det var dette digistempelet fra Kenny K. Heldigvis har jeg skrevet det ut tidligere, slik at jeg ikke trengte å vurderer størrelsen på utskriften. Vi er nemlig så og si tom for blekk, og med tre runder hoderengjøring på dysene var jeg spent på om jeg i det hele tatt hadde nok til å skrive ut motivet. Men det hadde jeg heldigvis.

Siden brudeparet har tatoveringer tegnet jeg en rose på armen til bruden. Og jeg synes faktisk det ble litt kult. Brukte Copic sine egen multiliner til dette, for den vet jeg i alle fall går bra sammen med tusjene. Siden vi har blekkskriver kan jeg bare fargelegge motivene jeg skriver ut med Copics, for vann vil løse opp blekket.

Det er litt av et glis på disse to, og selv om tennene våre er mer eller mindre hvite måtte jeg ha på litt grått for å skape illusjonen av skygge i munnvikene. Jeg synes ikke alltid det er like lett å finne balansen mellom hva som er nok skygge og hva som gjør at det hvite plutselig ser grått ut. Det var en hårfin balansegang på disse, men når alt det andre er ferdig fargelagt så blir det da ikke så verst. Til og med kjolen til bruden har mye grått og blått i seg.

Jeg skjærte til det ferdig fargelagte motivet og monterte det på grå kartong. Bak motivet er det osteklut og mønsterpapir, og jeg har montert motivet med tykk dobbeltsidig tape. De to rullene med papir er rullet sammen av det samme tekstarket som er bak motivet. Dette er et tips jeg plukket opp på kurs med Elizabeth Elton på Trøndersaksa for mange år siden, og jeg har brukt det mye siden den gang. Men, æres den som æres bør, så besøk gjerne bloggen til Elizabeth og se alt det fine hun lager.

Kortet ble postet mandag morgen, og jeg krysser fingrene for at det kommer fram i tide til bryllupet neste helg.

Ønsker dere alle en fortsatt fin uke!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.