Kort

Concord & 9th – Festive Friends – Julekort

Hvem sier at julekort må være røde? Eller blå, for den saks skyld. I dag vil jeg vise dere et kort i utradisjonelle farger. Stempelsettet jeg har benyttet er Festive Friends fra Concord & 9th.

Motivet er stemplet på Canson Montval 300 g Cold Pressed akvarellpapir. Dette er et tykt papir med en glatt overflate. Papiret har likevel mer struktur enn Langton-papiret jeg normalt bruker til fargelegging av motiv, og jeg brukte en MISTI stempelplattform for å stemple motivet flere ganger oppå hverandre. Jeg stemplet med Ink On 3 Fadeout Ink. Dette blekket er helt lys, og egner seg godt til fargelegging med no-lines teknikken. Du kan også bruke Distress Ink i fargen Antique Linen til dette.

Før fargelegging av bakgrunnen monterte jeg arket på en pleksiglassplate med maskeringstape, og maskerte motivet med Drawing Gum fra Pebeo. Dette er en tynn maskeringsvæske som lukter helt forferdelig, men som fungerer bedre enn maskering med papir når du skal bruke mye vann. Jeg påfører væsken med en pensel, og har dedikert en egen pensel til dette siden den blir helt ødelagt av maskeringsvæsken. Når masken har tørket tilfører jeg vann med en stor pensel over hele bakgrunnen, og lar det trekke litt inn i papiret. Deretter tilfører jeg akvarellfarger i ønskede nyanser, og gjerne i flere lag. Jeg legger også litt farge under føttene på motivet, slik at personen ikke svever i løse luften. Det ble nok en mørkere farge enn jeg hadde tenkt, men jeg synes den ble veldig kul siden fargen “blomstrer” når arket er vått nok.

Mine farger kommer fra Winsor & Newton, og jeg liker best å blande mine egne farger. Da er det så lett å få til nyanser av fargen som passer sammen. Her har jeg brukt gule og røde farger (hovedsaklig Lemon Yellow og Alizarin Crimson), samt litt kald og varm grå (Neutral Tint og Lamp Black). Jeg splattet også litt maling over bakgrunnen når den var tørr.

Til slutt påførte jeg Nuovo Glimmer Paste i fargen Moonstone ved hjelp av en spatel, samt stensilen Mini Tile Texture fra The Crafters Workshop. Den delen av glitteret som kom over motivet fjernet jeg før glitteret tørket. Jeg synes glitteret blir finest om det får tørke naturlig, og jeg la derfor arket til side mens jeg jobbet videre med et annet kort. Når alt var helt tørt fjernet jeg masken over motivet ved å gni forsiktig med fingene. Da står motivet igjen som en hvit silhuett mot bakgrunnen din, og er klar til fargelegging.

Jeg fargela motivet med de samme fargene som jeg hadde brukt på bakgrunnen, og jeg må innrømmet at akvarellfarger ikke er min favoritt når det gjelder detaljert fargelegging. Det kommer av at akvarellfargene har ulike egenskaper som jeg digger når det kommer til bakgrunner, men som gjør det litt vanskelig å få jevne overganger når jeg jobber med lite vann. Derfor valgte jeg bevisst å ikke jobbe så mye med overgangene, men heller la motivet få et litt grovere uttrykk.

Til slutt tegnet jeg frynsene på jakken med en sort penn, samt dusken i lua og pakkebåndene. I tillegg tegnet jeg rundt vottene, for jeg synes de bare så ut som brune, runde blobber. Og det ble jo selvfølgelig rart når ingenting av det andre hadde sorte linjer rundt… Så da var det bare å forsøke å gjøre det beste ut av det, og jeg tegnet derfor en slags mønsterkant på votten, slik at de hang litt bedre sammen med motivet. Til slutt monterte jeg arket på en kortbase med dobbeltsidig foamtape, og fant en passende tekst fra det samme stempelsettet som jeg stemplet på sort kartong med VersaMark embossing ink, og embosset med hvitt embossingpulver fra Ranger. Teksten monterte jeg også med foamtape. Kortbasen er for øvrig Bazzill Marshmallow kartong. Denne passer perfekt til akvarellpapir som ikke er helt drivhvit.

Da håper jeg du også fikk litt inspirasjon til å lage julekort. Du trenger overhode ikke bruke dyre akvarellfarger slik jeg gjør. Det viktigste er at papiret er av god kvalitet. Papiret jeg har brukt her er nesten 20 år gammelt, og kommer også fra tiden med akvarellmaling. Og når det er sagt så må jo ikke dette motivet brukes på julekort heller. Tenk så kult det kan bli med et slimline gratulasjonskort til en som har bursdag på vinteren!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.