Kort

My Favorite Things – Birth-Yay

Tenk at vi snart skriver september. Jeg skjønner virkelig ikke hvor dagene blir av. Denne helga fikk jeg innvilget husmorferie hjemme, mens mann og barn reiste på tur til Trøndelagskysten. Kortet jeg vil vise dere er med motiv fra stempelsettet Birth-Yay fra My Favorite Things. Jeg har stemplet motivet med Memento Ink på Perfect Coloring Paper, og fargelagt det med Copics. Jeg noterte ikke hvilke farger jeg brukte, men prøvde å ta igjen fargene fra bakgrunnen.

Bakgrunnen er laget med Distress Oxide Ink. Jeg hadde opprinnelig en plan om lyse farger, men så syntes jeg ikke at overgangene ble noe fine, og da er det alltid en løsning å legge på mer farge. Rutene kommer av at jeg brukte en sjablong fra Altenew helt på slutten. Den heter Grid Stencil, og jeg la den litt på skrå slik at mønsteret ikke ble så stramt.

Jeg har brukt fargene Twisted Citron, Lucky Clover, Blueprint Sketch og Chipped Sapphire på bakgrunnen. Deretter har jeg stanset den ut med Pinkfresh Studio Slim Diagonal Stitched Rectangle dies. I tillegg stanset jeg ut en blå bakgrunn med det samme settet. Hovedmotivet og de to løse ballongene er stanset ut med diesen som hører til stempelsettet. Jeg stanset også ut disse delene i hvit foam, slik at motivet ble litt tykkere.

Under motivet klipte jeg til en rest av blå kartong slik at dyrene fikk “landet” litt. Det er den samme fargen på denne lille biten som på kartongen på kortet, og for at ikke alt skulle gå i ett brukte jeg også litt Chipped Sapphire på kanten på denne lille biten.

Til slutt stemplet og embosset jeg teksten, og gikk over ballongene med en hvit penn. Jeg brukte også den hvite pennen på bakgrunnen, litt her og litt der. Teksten jeg har brukt kommer også fra dette stempelsettet, men den er egentlig på en linje. Så for første gang i min karriere klipte jeg et stempel i to… Det satt litt langt inne å gjøre det, men da slipper jeg å stemple i to omganger. Dessuten er det jo bare å sette sammen stempelet igjen om jeg vil ha teksten på en linje senere.

Yngstesønnen ble i alle fall glad for kortet, og selv om han ble tenåring hørte jeg ikke noe om at kortet var for barnslig. Standardfrasen er at det er fint, også er de mest opptatt av gavene…

Ha en fortreffelig uke!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.