Kort

Mama Elephant – Heart in Bloom

I dag har jeg lyst til å vise deg hvordan du kan bruke ulike teknikker for å få mest mulig ut av et stempelsett. Jeg har laget fire ulike kort med Heart in Bloom fra Mama Elephant, og dette er et stempelsett som er veldig allsidig. Først ute er dette kortet med sverteteknikk.

Motivet er stemplet og embosset med hvitt embossingpulver på Neenah Classic Crest Solar White papir. Deretter la jeg på farge med blender brushes og Distress Oxide Ink. Jeg brukte en maske for å legge farge på motiv og bakgrunn hver for seg. Motivet ble farget uten å maskere en og en blomst, og derfor går fargene også litt over hverandre.

Fargen legger seg også over de embossede linjene, og for å få vekk det så fukter jeg et stykke tørkepapir veldig lett, og «vasker» over motivet. Da går overskytende farge lett av. Jeg brukte lite vann for ikke å få sjatteringer på selve motivet.

Til slutt påførte jeg litt akvarellmaling med shimmer ved å tappe lett på en pensel over motivet, og pyntet med gullperler. Fargene jeg brukte er:

 • Barn Door
 • Walnut Stain
 • Dried Marigold
 • Peeled Paint
 • Fired Brick
 • Black Soot
 • Weathered Wood

Det neste kortet er også embosset med hvitt embossingpulver, men denne gangen har jeg brukt Bazzill kraftkartong som base.

Basen er stanset ut med Wonky Rectangles fra Simon Says Stamp. Cloud Nine fra Mama Elephant er et alternativ som er ganske lik den største ramma fra Wonky Rectangles, og den har i tillegg flere andre morsomme dieser.

Jeg har fargelagt motivet med to fargeblyanter. Disse er Caran d’Ache Luminance i fargen White 001 og Faber-Castell Polychromos i fargen Olive Green Yellowish 173. Jeg har ikke lagt stor vekt på fargelegginga her, for dette er en teknikk som ikke krever så mye erfaring. Teksten er fra Kort & Godt M-320.

På kort nummer tre har jeg fargelagt med Copic. Motivet er stemplet med Memento Tuxedo Black på Perfect Colouring Paper. Deretter stanset jeg det ut med den tilhørende diesen, sammen med et lag foam. Da får jeg løftet motivet opp fra bakgrunnen. Den er laget med Altenew Wood Plank Embossing Folder, og svertet med Distress Ink. Teksten kommer fra det samme stempelsettet som motivet.

Motivet er fargelagt med disse fargene:

 • Lilla: RV99 – RV95 – RV93 – RV91 – R21
 • Gul: YR27 – YR25 – YR21
 • Grønn: G99 – YG97 – YG95 – YG93
 • Grå: W7 – W5 – W3 – W1

Det siste kortet er fargelagt med Zig Clean Color Real Brush Markers i no-lines teknikken. Motivet er stemplet med Distress Ink i fargen Antique Linen på Canson Montval Cold Pressed 300 g akvarellpapir. Og dette kortet er et godt eksempel på at ting ikke alltid går som planlagt.

Jeg la først farge på de blå blomstene og bladene, og synes at det så bra ut. Men så valgte jeg en farge på de rosa blomstene som over hode ikke så bra ut. Så da klæsjet jeg like godt på litt ekstra farge her og der, og stemplet og embosset den enkle blomsten fra stempelsettet med hvitt embossingpulver på vellum. Deretter stanset jeg den ut og brukte den til å dekke over de rosa blomstene.

Vellumen duser ned fargene under, men siden den er gjennomsiktig er det lett at limet synes gjennom. Jeg brukte derfor en Xyron Sticker Maker for å få jevnt klister på hele blomsten. Da blir blomsten som et klistremerke, og limflaten blir ikke synlig.

For å dekke til skjøtene på vellumen måtte jeg stemple banneren en gang til, slik at jeg kunne klippe den ut og lime den over blomstene. Og siden blomstene går litt foran banneren på dette motivet så valgte jeg å farge hele banneren med svart tusj for å skjule dette. Teksten er et gammelt stempel fra Norsk Stempelblad, og den er stemplet og embosset med hvitt embossingpulver. For å skille baksiden av banneren fra framsiden tegnet jeg noen striper med en hvit penn. Til slutt pyntet jeg med noen hvite halvperler.

Mama Elephant Heart in Bloom finner du i nettbutikken, og om du lager kort med produkter fra Mama Elephant blir jeg veldig glad om du vil dele bildene på inspirasjonssiden til by Cino på Facebook.

Da vil jeg gjerne ønske dere alle en fortsatt fin fredag!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.