Kort

Colorado Craft Company – Sympathy Rose

Noen ganger tar livet en annen vending enn det man har tenkt, og dagens kort er en takk til en kollega som fikk hverdagen snudd på hodet da et av barna ble alvorlig syk. Som trebarnsmor grøsser jeg ved tanken på at noe skal skje med et av mine barn, og det er ikke vanskelig å skjønne at min kollega valgte å slutte i en ansvarsfull jobb. Dessverre for oss, men like fullt en beslutning det står respekt av. Jeg krysser alt jeg har for at det går bra til slutt.

Inspirasjon til dagens kort fant jeg på en gammel serviett, og selve stempelet kjøpte jeg hos Colorado Craft Company for over et år siden. Men så ble bare alt liggende, for jeg så plutselig at Debby Hughes har fargelagt akkurat det samme stempelet i no-lines teknikken, i de fargene som var på servietten. Og siden jeg ikke liker å kopiere det andre gjør så endte det med at jeg heller fargela rosen med Copics. Og selv om det også er kjempegøy så gir det et helt annet uttrykk enn akvarellmaling. Så etter at det hele har ligget et år til modning fant jeg nå ut at jeg skulle male det akkurat som jeg hadde planlagt. For det er jo begrenset hvor forskjellig et så stort motiv i no-lines teknikken kan bli, sant?

Siden jeg akkurat har kjøpt et helt sett med fargeprøver fra Daniel Smith så fant jeg ut at jeg like gjerne kunne bruke de samme fargene på mitt kort, for de stemte så godt med fargene på servietten. Og på dette kortet har jeg kun brukt fem ulike farger, og en av de er det bare brukt bittelitt av.

Fargeprøvene bugner ikke akkurat over med maling, så jeg måtte bruke prøvene sparsommelig. Jeg brukte derfor en egen pensel til å blande og hente farger, og en annen til rent vann. Da slipper jeg at noe maling går til spille hver gang jeg må rense penselen for å trekke fargen utover, for det var jeg redd jeg ikke hadde nok til. Derfor har jeg også brukt Payne’s Gray fra Winsor & Newton til bakgrunnen, for jeg måtte være sikker på at jeg fikk nok til en så stor flate. Fargen blandet jeg med resten av det som lå igjen av den grønne fargen på paletten min, og da vil fargen lettere passe sammen med resten av motivet. I tillegg sveipet jeg over blomsten her og der med bakgrunnsfargen, bare for å binde det hele enda mer sammen.

Jeg har brukt fargene Quinacridone Coral, Undersea Green, Quinacridone Gold og Lunar Black fra Daniel Smith, og Payne’s Gray fra Winsor & Newton. For å tone ned fargene har jeg blandet litt grønn i den røde fargen, og litt rødt i den grønne fargen. Da vil fargen automatisk bli litt nedtonet siden de er komplementære til hverandre. Pass bare på å ikke bland for mye av fargene, for da blir resultatet brunt.

Jeg filmet hele prosessen og har lastet opp videoen til YouTube. Ta gjerne en titt, og om du har lyst til å følge kanalen min så blir jeg veldig glad.

Da vil jeg ønske dere alle en riktig fin påske!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.