Kort

Avery Elle – Some Bunny

Stempelsettet jeg har brukt på dagens kort kommer fra Avery Elle, og jeg har hatt det ganske lenge. Men det var ikke før jeg så et kort med dette motivet at det dukket opp en idé i hodet mitt på hvordan jeg skulle bruke det.

Jeg stemplet først ballongen på et stykke Canson Montval Cold Pressed akvarellpapir med Versafine Onyx Black, men maskerte bort den nederste delen av tråden. Deretter stemplet jeg den ene kaninen opp ned, slik at det ser ut som den henger fast i ballongen. Den siste kaninen står naturlig nok på bakken for å prøve å hjelpe. Og da passet det fint å stemple teksten i ballongen, og et lite hjerte fra den ene kaninen til den andre. Tauet som henger ned og er surret rundt kaninens fot har jeg tegnet med en Micron penn i størrelse 0,3.

Jeg har fargelagt med akvarellmaling fra Winsor & Newton, og jeg brukte en stor flat pensel til å påføre fargene. Jeg har en Sablon 20 pensel, og dette er min absolutte favoritt å male med. Vanligvis bruker man runde pensler til akvarellmaling, men jeg har foretrukket denne helt siden jeg brukte den på mitt første akvarellkurs.

Jeg har brukt en veldig begrenset palett, med hovedsaklig Payne’s Gray, Winsor Yellow og Neutral Tint til bakgrunnen. På kaninene har jeg brukt Sepia og Neutral Tint, samt litt Indian Red til hjertet og kinnene. Siden jeg blander fargene i et godt brukt skrin får jeg også med litt rester av gamle blandinger, og dette gir av og til fine nyanser. Andre ganger blir det bare grums, og da må jeg starte på nytt.

Vanligvis taper jeg arket fast på en akrylplate, men siden dette var kort nr. 2 for kvelden (og jeg egentlig var på tur for å legge meg) så orket jeg ikke gjøre det. Jeg skulle bare prøve litt…. Vel, det ble helt ferdig, og jeg ble veldig fornøyd med denne lille scenen. Siden jeg malte uten bakplate så måtte jeg være påpasselig med å ikke bruke for mye vann. Arket var litt buklete da det var ferdig, så jeg la det mellom to ark bakepapir og brukte middels varme på strykejernet for å få det så flatt som mulig.

Til slutt sprutet jeg over litt hvit gouache, og monterte panelet på en kortbase i størrelse 5×7 inch. Jeg hadde ikke lyst til å ta fokuset vekk fra de to kaninene, så jeg valgte å ikke pynte med paljetter eller perler denne gang.

Ønsker deg en superfin lørdag!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.