Kort

Altenew – Spectacular Adventures

I anledning avslutning av 10 års skolegang for eldstemann lagde jeg disse tre kortene til lærerne hans.

Brillene kommer fra Altenew Spectacular Adventures Stamp Set, og jeg stemplet infatningen i svart på hvite kartongrester, og på et stykke maskeringspapir. Jeg klipte glassene ut av maskeringspapiret, og la masken over innfatningen for å fargelegge glassene med Distress Ink og ink blending tool.

Jeg valgte tre farger til hver av brilleglassene, og tørket lett av masken mellom hver brille. Jeg la den mørkeste fargen nederst, og den lyseste øverst. Når fargene var tørre stemplet jeg silhuetten av byen på hver brille med Versafine Onyx Black.

Brillene ble stanset ut med den tilhørende diesen, og jeg stanset også ut et lag foam for hver av brillene. Da kommer brillene opp fra bakgrunnen, og gir litt mer dybde til kortet.

Bakgrunnene er laget med en akrylkloss, Zig-tusjer og en sprayflaske med vann. Jeg la fargene i striper rett på akrylklossen, og sprayet et par ganger med vann før jeg snudde klossen og trykket den på Bristol Smooth kartong.

Jeg brukte Zig-tusjer som passet til fargene på brilleglassene, og du finner oversikt over alle fargene nederst i innlegget. Denne teknikken er både enkel og morsom, og du får aldri to like bakgrunner. Om du ikke har Zig-tusjer kan du også bruke Distress Ink stempelputer til å legge farge på klossen.

Bakgrunnene ble stanset ut med to ulike rammer. Den ene er Simon Says Stamp Wonky Rectangles Die, og den andre er My Favorite Things A2 Stitched Rectangle Stax Set 1.

Siden jeg ikke har noe stempel som sier «god sommer» måtte jeg lage teksten på en alternativ måte. Jeg stemplet «sommer» med Altenew Calligraphy Alpha Stamp Set, og lagde en mal først slik at jeg fikk plassert bokstavene slik jeg ville. Deretter stemplet jeg bokstavene hver for seg på alle tre kortene, slik at jeg fikk plassert teksten likt på alle kortene. Teksten «god» har jeg skrevet for hånd for å få litt variasjon i uttrykket.

Til slutt monterte jeg alle kortene på svart kartong, og deretter på en hvit kortbase. Disse kortene er enkle, slik at sønnen min kunne skrive en hilsen på baksiden av den hvite kartongen.

Alle kortene ble pyntet med bling fra Kort & Godt. Disse perlene er gjennomsiktige i to ulike størrelser og mange ulike farger. Jeg prøver derfor å plukke de perlene som tar igjen fargen fra bakgrunnen. Her har jeg for eksempel brukt gule perler øverst og lyserøde perler nederst.

Brillene er blendet i disse fargene (samme rekkefølge som på kortene i innlegget):

  • Twisted Citron, Lucky Clover og Squeezed Lemonade
  • Shabby Shutters, Lucky Clover og Salty Ocean
  • Squeezed Lemonade, Abandoned Coral og Aged Mahogany

De tilhørende bakgrunnene er laget med disse Zig-tusjene:

  • 053 Yellow Green, 045 Pale Green, 048 Emerald Green og 040 Green
  • 053 Yellow Green, 048 Emerald Green, 040 Green, 031 Cobalt Blue og 032 Persian Blue
  • 050 Yellow, 052 Bright Yellow, 070 Orange, 020 Red og 260 Deep Red

Da vil jeg ønske dere en fortsatt fin dag!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.