Kort

Mama Elephant – Tea with Friends

Mama Elephant har veldig mange søte stempel, og på dette kortet har jeg stemplet og maskert sammen flere figurer fra settet Tea with Friends. Jeg stemplet med Staz On Jet Black på Canson Montval 300 g cold pressed akvarellpapir. Jeg stemplet den lille harepusen og katten først, og deretter stemplet jeg de samme figurene på maskeringspapir og klipte de ut.

Jeg la maskeringspapiret over de to figurene og stemplet stolen, den store harepusen og parasollen samtidig. Jeg brukte min MISTI stempelplattform slik at jeg kunne stemple flere ganger på samme sted og få et godt trykk. Når jeg fjerner maskeringspapiret ser det da ut som at katten står foran, og at stolen er bak. Når du maskerer sammen flere motiv skal du alltid starte med motivet som skal være lengst fram.

Jeg maskerte figurene med Pebeo Drawing Gum slik at de ble beskyttet mens jeg malte bakgrunnen. Jeg påførte maskeringsvæsken med en gammel pensel som jeg smurte inn med Zalo. Såpen beskytter busten slik at det er enklere å fjerne væsken fra penselen etterpå. Deretter fuktet jeg papiret godt og malte bakgrunnen med Lemon Yellow/New Gamboge, Alizarin Crimson/Winsor Red og Lamp Black akvarellmaling fra Winsor & Newton.

Når bakgrunnen var helt tørr fjernet jeg maskeringsvæsken ved å rulle den vekk med fingrene. Da kunne jeg male figurene, og jeg valgte å bruke de samme fargene som bakgrunnen, samt Sepia og Payne’s Gray. Sepia er en kald brunfarge som jeg har brukt på harepusene.

Jeg ble ikke fornøyd med parasollen, for jeg hadde tegnet et rutemønster på den for å skape litt liv. Det endte med at den ble alt for mørk og dyster, og jeg så ingen annen utvei enn å lage en ny topp. Jeg stemplet og fargela den nye toppen i de samme fargene, og klipte den ut og formet den med fingrene før jeg limte den fast på motivet. I midten valgte jeg å bruke 3D-puter for å gi litt ekstra dimensjon til toppen, mens sidene er limt med flytende lim.

Kaffekoppen glemte jeg, så den måtte jeg stemple på da motivet var nesten ferdig malt. Jeg plasserte den slik at overgangen mellom kopp og tefat kom akkurat på samme sted som bordkanten. Da slapp jeg å få en svart stripe tvers gjennom koppen. Jeg valgte å male koppen rød siden bakgrunnsfargen skinte gjennom. Bordplaten hadde jeg bare såvidt begynt å fargelegge da jeg oppdaget fadesen, så derfor fikk jeg også malt tefatet rødt. Jeg tegnet hvite prikker med en gelpenn på kaffekoppen og tefatet, slik at det ikke ble så mørkt.

Kortet er et såkalt slimlinekort, og de ferdige målene er 8 5/8 x 3 5/8 inch (ca. 22 x 9 cm). Jeg har stanset ut fronten med Slim Diagonal Stitched Rectangles fra Pinkfresh Studio. Den gir en dekorativ kant på panelet.

Teksten kommer fra det samme stempelsettet, og jeg har embosset den i hvitt på svart kartong. Jeg skjærte rundt blokkbostavene med en skalpell og linjal, og klipte rundt teksten «latte». Ellers ville det blitt for mye svart rundt teksten.

Til slutt pyntet jeg med bling fra Kort & Godt. De skinner så fint i lyset, men er litt vanskelig å få frem både på bildene og videoen.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.