Kort

Mama Elephant – Fa La La – Julebukk i 3D

Det finnes mengder av dies som brukes for å lage interaktive kort, men jeg har for lenge siden innsett at det ikke er noe for meg. Det blir rett og slett for mye jobb for en som er litt lat…

For min del er denne 3D Pop Up Box diesen fra Kat Scrappiness mer enn nok, men den er til gjengjeld et helt perfekt utgangspunkt for å lage en enkel scene. Diesen består av kun fire deler, og er veldig enkel å montere. Så enkel at selv jeg gidder å bruke den…

Basen er stanset ut av tykk Neenah kartong, og himmelen er laget ved hjelp av Distress Ink og Cloud Stencil fra My Favorite Things. Jeg påførte blekket med Mini Ink Blending Tool og Mini Domed Ink Blending Foam. Da slipper jeg å være redd for harde kanter. Fargen er Stormy Sky.

Motivene er Fa La La fra Mama Elephant, og jeg har stemplet de med Versafine Onyx Black på Canson Montval akvarellpapir i 300 gsm tykkelse. Deretter har jeg fargelagt med ZIG Clean Color Real Brush tusjer. Jeg la på litt gul farge der hvor lampene skinner, men det kunne med fordel vært litt lysere enn det ble…

For at motivene skulle bli stødige stanset jeg ut et ekstra lag av hvert motiv, og limte den ekstra delen fast i øverste del av motivet mitt. Bunnen var åpen inntil jeg bestemte meg for hvor figurene skulle stå. Jeg påførte litt lim i åpningen, og festet dermed figurene på begge sider av basen de er limt fast på. Du ser det ekstra godt på den søte pingvinen som står foran.

Himmelen er forresten pyntet med litt hvit gouache som jeg sprutet over basen før jeg monterte den, samt små bling fra Kort & Godt. Notene kommer også fra Fa La La fra Mama Elephant, og er med å skape litt koselig julestemning. I lysene har jeg påført Stickles glitterlim i fargen Diamond.

Basen er sammenleggbar og kan legges flatt i en konvolutt. På det forreste panelet stemplet jeg først en tekst som jeg ikke likte, og bestemte meg derfor for å lime over et nytt panel med en annen tekst. Det ble ikke helt perfekt, men jeg synes i alle fall at teksten ble helt riktig til dette kortet. Den kommer fra Papirdesign og er fra et eldre sett som heter Fra oss til dere. Jeg har noen få på lager, og det er også en flott julehilsen i dette settet.

– Kreativ hilsen fra

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.