Kort

Purple Onion Designs – Charmed by the Sea – Morton

Jeg er så stolt over å få være norsk forhandler av Purple Onion Designs, og i dag slippes den nyeste releasen designet av Stacey Yacula. Den heter ‘Charmed by the Sea’, og jeg falt for motivene som minner om norsk liv og klima. Her har jeg laget en liten scene med fem av stemplene, og jeg har lekt med Copic-tusjene igjen.

Det er leeenge siden sist jeg brukte tusjene, og jeg har i grunnen aldri vært noe særlig glad i å fargelegge bakgrunner. Til det har jeg vært alt for opptatt av at fargene skal blendes helt perfekt, og det er krevende på store flater. Men denne gang ei! Her fikk jeg virkelig lekt meg med tusjene, og jeg følte meg nesten som en mini-kunstner der jeg satt og flikket fritt med tusjene. For jeg kunne ikke brydd meg mindre om det ble ujevnt og at fargene gikk litt over motivene. Og da ble det så GØY!!

Synes du forresten det ser rart ut at husene ligger langt ned mot vannoverflata? Tanken var at de skulle se ut som en bryggerekke, og her i byen ligger elva langt opp mot husene. Men så ble jeg litt usikker på om dette funker helt, for de burde kanskje hatt land bak seg i stedet for en  kveldshimmel? Jeg skylder på lav vinkel, og i verste fall får jeg vel anse de som bungalows som ligger ute i vannet. For de har vi flust av her i mitt kjære Trøndelag…

På nærbildene ser du lett at fargene både går ut over strekene og at jeg ikke har vært så veldig nøye med å blende de med hverandre. I tillegg burde jeg kjent min egen begrensning og stoppet litt tidligere på stranden, for den var faktisk finere før jeg la på de siste lilla skyggene. Men, det var altså helt uaktuelt å starte på nytt, for jeg er ikke noe dreven på dette med å stemple og maskere sammen en scene med rødgummistempel. Så jeg tar imot alle tips med åpne armer!

Jeg har aldri eid et stempel fra Purple Onion Designs før, men det er ikke fordi jeg ikke har villet ha de! Nei, de har bare ikke vært så lett tilgjengelige for oss nordmenn tidligere. Men, som norsk forhandler vil det bli mye enklere for dere også, og jeg håper dere finner noe dere liker blant motivene jeg har tatt inn. Og det er lov å ta kontakt om du er på jakt etter spesielle motiv eller serier. For dette er jo bare begynnelsen.

Jeg brukte disse fargene:

Purple Onion Designs er umonterte stempel av rød gummi, og de må derfor heftes med et egnet festemiddel for at du skal klare å bruke de. Jeg har tatt inn Purple Onion Designs sitt eget Clear Mount Stamp i to ulike størrelser, og disse er spesielt egnet for å gi midlertidig heft til rødgummistemplene fra Purple Onion Designs. Av motivene jeg har tatt inn så langt er det kun Wharf Background som er for stor til å kunne brukes med den minste utgaven. Clear Mount Stamp kan brukes om og om igjen, og anbefales varmt!

For å lage denne scenen starter jeg med å stemple de motivene som skal være fremst. Deretter maskerer jeg motivene ved hjelp av maskeringspapir fra Gina K. Designs. Jeg stempler altså motivet på dette papiret, klipper det ut og klistrer det over motivet på arket mitt. Da kan jeg stemple bakgrunnen over, og jeg fjerner maskeringspapiret først når jeg er helt ferdig med scenen min.

På forhånd har jeg laget en enkel mal på et helt vanlig A4-ark, der jeg har tapet sammen utklipp av motivene. Dette er bare for å gjøre det enklere for meg å plassere motivene på arket mitt når jeg skal stemple scenen. Jeg har forresten brukt Perfect Coloring Paper og stemplet med Memento Tuxedo Black. Mitt favorittblekk når jeg skal fargelegge med Copic. Bildene er kanskje ikke så fine, men siden et bilde sier mer enn 1000 ord så legger jeg de ved likevel.

Det ferdige motivet har jeg kuttet ned til en passende størrelse, og limt fast på en kortbase av mørkegrå kartong. Til slutt skriblet jeg litt med en hvitpenn, og pyntet med iriserende halvperler fra Kat Scrappiness. For jeg klarer bare ikke la være å blinge det litt opp. Teksten kommer fra et eldre sett fra Kort & Godt.

Og med det vil jeg ønske deg en fortsatt fin dag!

– Kreativ hilsen fra

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.