Kort

hÄnglar & Wings – Långa hÄnglar

Det har ikke blitt så mye tid til hobby den siste tiden, men denne uka fikk jeg gjort ferdig dette julekortet i utradisjonelle farger. Motivet er fra hÄnglar & Wings, og jeg har fargelagt det med Zig Clean Color Real Brush Markers.

Jeg stemplet motivet på Canson Montval Cold Pressed akvarellpapir med Versafine Onyx Black blekk. For å få litt nedtonede farger valgte jeg å bruke to lyse lillafarger på de dypeste skyggene. Da endrer fargene seg litt, og det var akkurat det jeg ønsket på dette motivet. Oversikt over fargene jeg brukte finner du nederst i innlegget.

Bakgrunnen har jeg også laget selv, og det er egentlig litt synd at den ikke vises bedre, for jeg ble faktisk ganske fornøyd med den. Jeg så på Instagram at @kreativt_uttrykk ved Åshild Halvorsen har startet en åpen utfordring, og denne fikk jeg lyst til å hive meg med på. I alle fall så mye som jeg har mulighet til. Første utfordring er fingermaling, og jeg fikk lyst til å bruke en teknikk jeg bare har prøvd et par ganger tidligere.

Jeg startet med å lime små revne biter av en bokside på Neenah kartong, og deretter påførte jeg litt Modelling Paste ved hjelp av en spatel og en sjablong. Når dette var tørt startet moroa med fingermalingen.

Jeg brukte rimelig akrylmaling fra Lefranc & Bourgeois, og siden jeg har et begrenset utvalg av farger måtte jeg blande brun av Sap Green og Alizarin Carmine (grønn og rød). Også brukte jeg hvit til å variere styrken på fargen. Den rødbrune fargen er Red Ochre som jeg har blandet med hvit. I tillegg har jeg en gammel tube fra KaiserCraft i fargen Eggshell, og fargen er lys kittfarget. Jeg gned fargene på med fingertuppen, og påførte litt hvitt hvis jeg synes de ble for mørke.

Når malingen var tørr brukte jeg ulike bakgrunnsstempel og Staz On Jet Black blekk for å tilføre litt mer liv til bakgrunnen. Jeg sprutet også over litt hvit maling, men den vises ikke så godt. Til slutt påførte jeg litt Metallic Wax i fargen Bronze Age, og dermed fikk kortet både litt shimmer og god lukt. Jeg svertet også kantene lett med Distress Ink i fargen Black Soot.

Til slutt limte jeg bakgrunnen på en bit svart kartong, og monterte motivet på 3D-puter med en stor hvit snøfnugg og litt osteklut bak. Teksten er fra Norsk Stempelblad, og jeg har embosset den i hvitt på svart kartong. Til slutt pyntet jeg med noen fine paljetter som vises best når de får lys på seg.

Jeg har brukt disse fargene:

  • Hud: 069 Blush – 073 Vanilla
  • Kinn: 231 Pale Rose – 028 Pale Pink
  • Brun: 068 Deep Brown – 064 Oatmeal
  • Grønn: 043 Olive Green – 075 Brick Beige
  • Rosa: 231 Pale Rose – 028 Pale Pink – 076 Medium Beige
  • Sko: 064 Oatmeal – 076 Medium Beige
  • Vinger: 302 Haze Blue – 099 Cool Gray
  • Skygger: 803 English Lavender – 806 Pale Violet
  • 999 Blender

Da vil jeg ønske dere en fin helg!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.