Kort

Mama Elephant – Fuzzy Hugs

Da har jeg kommet fram til de siste to kortene jeg lagde på årets digitale SteinkjerScreppa. Jeg fikk lyst til å lage bakgrunner av alkoholblekk, for det har jeg kun prøvd en gang før. Jeg kan ikke si at jeg behersker dette så godt enda, men det får altså ikke stoppe meg. Den som intet våger, intet vinner. Sant?

Jeg har brukt alkoholblekk fra Altenew, i fargene Coral Berry og Velvet. I tillegg har jeg brukt Jacquard Piñata Brass Color, som er et alkoholblekk med gullpigmenter. Eller, ikke gult gull da, men mer messingfarget gull, om det gir noen mening… Den får du kjøpt hos Østerlie Kunst & Farge, om du bor i Trondheim. Det finnes sikkert noen som selger den på nett også. I tillegg har jeg brukt Yupo papir, isopropanol, engangshansker og en Alcohol Ink Blower fra Tim Holtz. Jeg bruker den for å blåse blekket utover, i stedet for å blåse gjennom et sugerør.

På det første kortet har jeg stanset ut et stort hjerte med Nesting Hearts Infinity Die fra Hero Arts. Deretter har jeg fargelagt pingvinene fra Mama Elephant Fuzzy Hugs med Copics. For å ta igjen fargene fra hjertet har jeg fargelagt luen og øreklokkene i ulike røde toner.

Det som er så morsomt med alkoholblekk at det er vanskelig å forutse hvordan resultatet blir. Særlig når du er så amatør som meg. Denne bakgrunnen ble litt mer flekkete enn det jeg hadde tenkt, for jeg jobbet nok litt for lenge med den. Men, det har jo egentlig ikke noe å si når du skal bruke så små deler av arket.

Jeg monterte pingvinene på et lag foam, og la litt gulltråd bak for å ta igjen gullfargen fra hjertet. Til slutt tegnet jeg litt hvite prikker på lua med en gelpenn, og la Glossy Accents på det lille hjertet. Teksten kommer fra det samme stempelsettet som pingvinene, og er stemplet på lys kraftkartong fra Bazzill.

På det andre kortet har jeg stanset ut hjertene med Three Hearts Die fra Avery Elle. Deretter har jeg tapet fast restene av Yupo-papiret på baksiden av kartongen. Og jeg ble veldig fornøyd med fargespillet på hjertene.

Musene er fra det samme stempelsettet som pingvinene, og er også fargelagt med Copics. Siden jeg ikke brukte gulltråd på dette motivet valgte jeg å pynte kortet med paljetter fra Altenew. Det som er så fint med disse er at de har tre ulike størrelser, og her har jeg brukt den som heter Satin Gold.

Jeg monterte musene på foam, og lot de stå oppå teksten for å binde sammen de ulike delene litt. Det er nemlig ikke så fint at alle elementene flyter rundt hver for seg. Hjertene får jeg ikke plassert annerledes da diesen er slik, så da måtte musene gjøre jobben. Og er de ikke søte der de står og klemmer? Savner å gi klemmer, altså…

Jeg synes det var kjempegøy å lage disse kortene, og spesielt bakgrunnene. Så det kommer jeg nok til å gjøre mer av framover, for jeg trenger å øve litt mer.

Ønsker dere alle en fin uke!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.