Kort,  Video

Hero Arts / Gina K. Designs – Friendship Blooms

Gjett hva? Jeg har laget en ny video, og denne gangen tok det ikke mer enn et par dager fra opptakene var gjort til videoen var ferdig redigert. Hva gir du meg? Nå har jeg også fått lastet den opp på YouTube, så da er det bare å se den om du har lyst.

Stempelsettet jeg har brukt på dette kortet har jeg hatt en stund, men dette er første gang jeg brukte det. Motivet er ganske stort, og jeg hadde lyst til å male det med akvarellfarger i no-lines-teknikken. Jeg har stemplet motivet med Fadeout Ink fra Ink on 3 på Arches Rough akvarellpapir. Dette papiret har veldig mye tekstur, og det er derfor litt vanskelig å stemple jevnt. Jeg endte med å stemple motivet tre ganger, og likevel måtte jeg se på stempelet underveis for å se hvordan blomstene så ut.

Jeg har malt med akvarellfarger fra Winsor & Newton, og denne gangen har jeg stort sett brukt farger fra tuber. Blomstene er malt med gammelrosa, og har også fått et tynt slør av gult på enkelte steder. I tillegg har jeg tatt inn litt grå i noen av skyggene, samt en anelse rosa litt her og der. Den gammelrosa er Potter’s Pink, mens den rosa er Alizarin Crimson. Den gule er Winsor Lemon, og det er en veldig sterk gulfarge som jeg vannet godt ut. Den grå er Charcoal Gray. Bladene er malt med Olive Green, og derfor blir bladene litt mer syrlige enn det jeg normalt bruker. For å tone fargen litt ned har jeg påført litt grått også på bladene.

Bakgrunnen er malt med en blanding av Charcoal Gray og litt Burnt Sienna. Denne er vannet skikkelig ned, slik at det bare blir en lys farge som minner litt om gammeldags papir. Derfor fikk jeg lyst til å stemple med et bakgrunnsstempel fra Simon Says Stamp som heter Old Letter. Det er litt morsomt at dette brevet er på svensk. Faktisk så morsomt at jeg glemte helt at det er helt håpløst å stemple på dette papiret. Vel, etter første trykk så kom jeg jo på det, men da var det for sent å snu. Så da var det bare å kjøre på da. Måtte trykke tre ganger her også, og likevel er trykket helt uleselig. Men kanskje det var like greit, så tar ikke bakgrunnen oppmerksomheten vekk fra blomstene. Blekket er forresten Altenew Crisp Dye Ink i fargen Limestone, om du skulle lure.

Det som er helt nytt for meg er at jeg denne gangen lagde en skisse av kortet før jeg startet. Jeg pleier alltid bare hive meg uti det, men det er jo en første gang for alt. Og jeg planla altså å kutte ut senteret av motivet mitt etterpå, for å montere det på foam. Normalt ville jeg vel hatt litt betenkeligheter med å gjøre akkurat det, men jeg bestemte meg for å være tro mot skissen min. Så da var det bare å lukke øynene og håpe på det beste….

Jeg fant fort ut at foam funket litt dårlig, for foam har en tendens til å strekke seg litt. Så da stanset jeg heller ut 4 lag kartong som jeg limte sammen. For at kantene skulle bli litt finere pusset jeg over med fint sandpapir før jeg limte motivet på toppen. Til slutt monterte jeg delene på Neenah Classic Crest Solar White kartong i størrelse 5×7 inch. Jeg hadde i utgangspunktet tenkt å ha en hvit ramme rundt bakgrunnen, men siden motivet er så stort endret jeg det til å dekke hele fronten av kortet. Jeg har brukt Waffle Flower A7 Layers Die for å stanse ut rektanglene.

“Gratulerer” er en gammel die fra kaBoks. Den er stanset ut i tre lag svart kartong. Til slutt har jeg pyntet med paljetter fra Altenew i fargen Satin Gold. Endelig et kort hvor denne gullfargen passet!

Da vil jeg ønske dere en fortsatt fin uke!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.