Kort,  Video

Altenew – Statement Flowers

Nå er det snart 9 måneder siden jeg malte dette kortet, og først nå er videoen klar. For ikke kan jeg redigeringsprogrammet ordentlig, og ikke husker jeg hva jeg gjør fra gang til gang. Men det som har tatt lengst tid er å faktisk å manne meg opp til å legge på lyd. For jeg klarer ikke å bestemme meg for om jeg skal gå over til norsk tale. Jeg behersker engelsk mer enn godt nok, men det er stor forskjell på å snakke engelsk med noen, og å legge det ut på en video på YouTube. Jeg er litt vel ukomfortabel med det rett og slett. Dessuten finnes det jo hundrevis av engelske videoer for kortlagere, og veldig få norske – om noen… Vel, etter mye frem og tilbake har jeg enda ikke konkludert, så det endte bare med engelsk tekst og bakgrunnsmusikk denne gang…

Både motivet og teksten kommer fra Altenew. Blomstene er fra Statement Flowers Stamp Set, og teksten fra Beautiful Day Stamp Set. Jeg har stemplet blomstene på 300 g/m2 akvarellpapir med VersaMark Ink, og embosset det med hvitt embossingpulver.

Hele kortet er malt med kun tre/fire farger. Blomstene med Lemon Yellow og Alizarin Crimson, og bladene med Lemon Yellow og Payne’s Gray. Også var jeg såvidt nedi Cadmium Yellow en gang eller to. Bakgrunnen er også malt med de samme fargene fra Winsor & Newton.

Lemon Yellow er en opak farge (det vil si at den ikke er gjennomsiktig). Den kan derfor fremstå som litt grumsete i våt tilstand, og om du blander den med transparente (gjennomsiktige) farger så vil resultatet bli semiopak. Resultatet vil også se litt annerledes ut enn med rene, transparente farger. Men jeg liker Lemon Yellow godt, så jeg velger gjerne den likevel. Payne’s Gray er semiopak, og min favorittfarge av dem alle.

Når motivet var tørt sprutet jeg litt ekstra farge over det hele med en tørr pensel. Deretter gjorde jeg det samme med metallisk akvarellfarge i gull fra Altenew, og hvit ink spray. Til slutt monterte jeg panelet på en A7 kortbase (amerikansk størrelse som tilsvarer ca. 13×18 cm). Jeg pyntet helt enkelt med paljetter og hvit embosset tekst på sort kartong.

Videoen er i overkant av 10 minutter lang, og jeg har økt hastigheten ganske mye for at det ikke skal bli for kjedelig å se på. Om du vil følge meg på YouTube blir jeg veldig glad! Legg gjerne igjen en kommentar også om du har lyst!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.