Kort

Mama Elephant – Costumed Cuties – Six Window Cover

God søndagskveld! I dag har jeg lyst til å vise deg et fargerikt kort med Mama Elephant Costumed Cuties og Six Window Cover Creative Cuts. Her har jeg lekt meg med det nye akvarellskrinet jeg selger i butikken, og det jeg liker så godt med dette skrinet er at jeg klarer å få så skarpe og klare farger.

Før jeg startet hadde jeg en idé om hvordan kortet skulle bli, men en kombinasjon av latskap og slurv gjorde sitt til at det heller ikke denne gangen ble helt som planlagt. På bildet nedenfor ser du hvordan det så ut før jeg startet å fargelegge motivene. Teksten er stemplet i Versafine Onyx Black, mens selve motivene er stemplet med Distress Ink i fargen Antique Linen, for fargelegging i no-lines teknikken.

Akvarellmaling oppfører seg litt annerledes enn vannbaserte tusjer og blekk, og en fordel er at fargene er meget lysekte. En utfordring er at de ulike fargene og merkene har sine unike egenskaper som gjør at akvarellmaling kan være litt krevende å jobbe med. Malingen har lett for å “blomstre” eller danne striper når du påfører mer vann eller farge dersom papiret er for tørt. I tillegg er det utrolig stor forskjell på hvordan de ulike papirene påvirker resultatet!

Et godt eksempel på dette med “blomstring” ser du på det øverste motivet til høyre. Siden jeg var litt slurvete med å legge på vann rundt motivet mitt måtte jeg gå inn med litt ekstra vann ved ørene, og da begynte malingen å trekke seg vekk fra vannet. Derfor la jeg på litt ekstra maling, og dermed fikk jeg ikke den jevne overgangen som jeg har på teksten øverst til venstre. Den kunne jeg nemlig male raskt over, og fikk derfor en jevn gradering.

På motivet til venstre i midten hadde jeg også en del uklare områder rundt hodet på figuren, og når jeg gikk inn med en fuktig pensel her fikk jeg en lysere flekk på den ene siden. Og i stedet for å prøve å kamuflere den lagde jeg bare flere slike flekker rundt hele motivet. Og hvem bryr seg egentlig om at resultatet ikke ble helt som planlagt? Eneste jeg angrer litt på er at jeg tegnet brillene med sort tusj i stedet for å tegne opp strekene med litt mørk akvarellmaling. Da hadde det ikke blitt så hardt.

For å fremheve brilleglassene la jeg på et lag med Glossy Accents. Da får de et glassaktig utseende når du vrir kortet opp mot lyset.

Figuren nede til høyre ble jeg egentlig ganske fornøyd med, og jeg synes den er litt søt der den er plassert på kanten av åpningen. Den gule malingen flekket jeg på motivene etter at jeg hadde malt ferdig alle, og jeg synes det ga dem litt ekstra glød. Nesten som om de får litt skinn fra en skjult lyskilde.

Flaggermusen til venstre, derimot, fikk en bagrunnsfarge som er alt for gul og oransje etter min smak. Også er det vel egentlig en liten kylling som har kledd seg ut, så den skulle vel strengt talt ikke vært brun. Men, det bryr jeg meg ikke så mye om. Jeg har fargelagt i de fargene jeg ville, og tatt lite hensyn til at kostymene deres egentlig er andre dyr. Derfor ser det ut som at de har kledd seg ut som en gjeng kosebamser i stedet. Og jeg liker det!

Hvis du lurer på hvorfor jeg har stiplet med en sort penn rundt alle motivene så er det fordi jeg glemte å lysne blyantstrekene før jeg begynte å male. Akvarellmalingen “fanger” strekene, slik at det er klin umulig å få de bort etter at motivet er ferdig malt. Så da måtte jeg finne en måte å kamuflere strekene på.

Hvis du har lyst til å prøve deg på et liknende kort anbefaler jeg at du maskerer motivene med maskeringsvæske før du begynner. Og har du ikke det så kan du gjøre som meg og kamuflere noe av ujevnhetene ved å sprute litt hvit gouache over. Nå har jeg også fått inn små, tette malekopper som er geniale å bruke til oppbevaring av utblandet gouache. Så slipper du å sløse med malingen…

– Kreativ hilsen fra

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.