Kort

Avery Elle / Altenew – Beary Good Friends / Camp Life

Du vet den følelsen, den som sier at dette kortet går kjapt å lage? Vel, den forsvinner av og til i prosessen… Denne måneden er jeg gjestedesigner for Copic for Alle, og oppgaven min var å lage et kort med grønn som hovedfarge. Ikke BG, ikke YG, men G. Og det, kjære leser, er vel den fargen jeg er absolutt minst komfortabel med av alle fargene i Copic-familien. Men, jeg sier ikke nei til en utfordring, så lenge jeg har tid til den, vel å merke. Resultatet ble dette kortet, der grønn absolutt ikke har fått den hedersplassen jeg hadde sett for meg i hodet…

Det hele startet med en god (?) idé om å lage en liten scene i skogen, med gode venner på campingtur. Jeg fant fram Beary Good Friends fra Avery Elle, og Camp Life fra Altenew. Jeg plasserte stemplene i stempelplattformen min, og bestemte kjapt rekkefølgen på stemplingen og maskeringen. Om det var kveldsjobbingen som satte meg ut av spill skal være usagt, men at alt ikke gikk etter planen skal være bra sikkert. For plutselig hadde jeg stemplet bamsen, reven og teltet uten å tenke på at jeg skulle ha en harepus og en mus inni…

Jeg vet fremdeles ikke hva som ville vært den beste framgangsmåten for å få til et tomt telt, men jeg skulle fått det til om jeg bare hadde vært litt mer opplagt. Der og da bestemte jeg meg for å plassere et ekorn i teltet i stedet, i håp om at det skulle passe bedre med skjøtene i teltduken. Vel, det gjorde det ikke, så der satt det altså et ekorn med tre svarte streker rett gjennom kroppen… Den eneste løsningen jeg klarte å se for meg var å fargelegge ekornet med veldig mørke farger. Som tenkt så gjort, og det vesle ekornet så til slutt ut som en ubestemmelig grå masse… Jeg burde vel kanskje gitt meg der og da, men nei da, i stedet endte jeg med en mørkegrå rev og bamse også. For du har vel hørt om sølvrev og svartbjørn?

Jeg måtte tegne over ekornet med en skikkelig svart penn, også tegnet jeg hvite prikker i øynene. Dermed ble resultatet like spooky som når man får blitzøyne i mørket…

Teltet fargela jeg i alskens grønnfarger, og jeg tror nok det lurte seg inn et par YG-tusjer der også. Så da satt jeg der da, med et nitrist kort i grønt og grått. Nå anså jeg kortet mer eller mindre for tapt, så jeg hadde ikke noe å tape på å leke litt med farger. Jeg prikket noen blomster i rødt, gult og orange på noen av gresstustene, men blomstene så bare helt malplasserte ut. Så da måtte jeg finne en løsning for å få inn mer av den varme fargen på resten av kortet.

Jeg klipte til en maske som jeg la over motivet, og fargela himmelen med Distress Oxide Ink i fargene Antique Linen, Dried Marigold, Ripe Persimmon og Barn Door. Jeg brukte egne blenderbørster for å legge på fargene. Gresset er Peeled Paint og Mowed Lawn.

Til slutt monterte jeg motivet på et svart panel, og limte det hele på en base av kraftkartong med 3D-tape. Teksten er embosset med hvitt på svart kartong. Jeg syntes ikke det var nødvendig med så mye pynt på dette kortet, så jeg hadde kun på noen små paljetter fra Altenew sammen med blomstene. Og resultatet ble da greit til slutt. Moralen er – ikke gi opp! Og om du ikke klarer å redde det i land så har du i alle fall lært mye på reisen.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.