Video

Zig Clean Color – Fargelegge hår

Det er utrolig hvor kjapt og enkelt det er å lage en ny filmsnutt når jeg kan bruke den forrige som mal. Det som gjør disse tusjene spesielt godt egnet til å fargelegge hår, er at de har en penseltupp som du kan bruke til å illustrere hårstrå. Da fargelegger du først håret på tradisjonelt vis ved å duse ut overgangen mellom fargene, før du tegner tynne hårstrå med lett hånd. Papiret må være tørt når du tegner hårstråene. På dette motivet tegnet jeg ikke hårstrå (jeg glemte det rett og slett…).

Når du duser ut overgangene bruker du enten en liten pensel (str. 0-2) og vann, eller blenderpennen som hører til tusjene. Den er virkelig genial, og har gjort jobben med å få fine overganger enda enklere!

Jeg får en del spørsmål om hvilket papir jeg bruker, og jeg foretrekker Canson Montval når jeg fargelegger motiv. Det er et 300 grams Cold Pressed akvarellpapir med relativt glatt overflate. Papiret tåler veldig mye vann, og blir ikke ødelagt om du jobber mye på et sted. I tillegg er det lett å duse ut fargene, slik at du får en jevn overgang.

Jeg har også laget en veiledning til hvordan du fargelegger hud. Den finner du her.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.