Kurs

Har du lyst til å gå på kurs og lære fargelegging? Jeg har lang erfaring med fargelegging av motiv, og har spesialisert meg på fargelegging med Copic Markers, Distress Ink og Zig Clean Color Real Brush. Felles for kursene med Copics og Zig-tusjer er at deltakerne må stille med egne tusjer. Jeg setter opp et forslag til startfarger som er tilpasset kurset. For kurs i Distress Ink kan jeg stille med farger om nødvendig, men det er også her en fordel om deltakerne har med egne (enten tusjer, stempelputer eller refillflasker).

 

Copic Markers

Copics er alkoholbaserte tusjer, og vi bruker enten Copic Sketch eller Copic Ciao. Begge tusjene har penseltupp, noe som er viktig for å få til fine overganger mellom fargene.  Copic Ciao er rund og har noe mindre blekk enn Copic Sketch, og finnes ikke i alle fargene. Begge tusjene kan fylles med refill når de går tom. Det finnes også nye tupper slik at du kan bytte ut disse om de blir slitt. En tusj varer lenge! 

Vi bruker flere tusjer i samme fargefamilie for å skape dybde i motivet. 

Jeg har fargelagt med Copics siden 2012, og har også vært på designteamet til Copic Marker Norge. Jeg elsker å sette meg ned med tusjene, og fargelegger mest med disse fantastiske tusjene.

 

Distress Ink

Mine første stempelmotiv fargela jeg i 2008, og da med akvarellfarger siden jeg hadde disse tilgjengelig. I 2012 prøvde jeg Distress Ink, og disse fargene gjorde det enklere å få til jevne overganger.

Både akvarellfarger og Disstress Ink er vannbasert, men reagerer litt ulikt på papiret. Til fargelegging av motiv bruker jeg Distress Ink, mens akvarellfarger også er veldig fine å bruke til blomster eller bakgrunner.

Jeg bruker Distress Ink refillflasker, men du kan like godt bruke stempelputer eller tusjer. En Distress-farge er lik enten den kommer som refill, stempelpute eller tusj.

 

Zig Clean Color Real Brush

Disse tusjene har jeg fargelagt med siden 2016. Zig-tusjene er vannbaserte, og kan brukes sammen med vann, eller blendes med hverandre. Om du fargelegger motiv hvor du ønsker en jevn overgang er trikset å bruke lite vann på penselen.

Tusjene har penseltupp, og kan tegne veldig tynne streker. Disse tusjene er derfor superfine til å bruke på hår. Om du fargelegger med Distress Ink til vanlig kan du godt supplere med en brun Zig-tusj, så får du tegnet fine hårstrå i tillegg.

 

Motivene under er eksempel på motiv som jeg har fargelagt med disse ulike mediumene. Gutten med ugla er fargelagt med Zig-tusjer, feen med Distress Ink, og gutten med hatt er fargelagt med Copics.

 

Så da lurer du kanskje på hva jeg foretrekker å fargelegge med? Og til det er svaret – ja, takk, alle tre…. Copics gir klare, fine farger, men krever litt øvelse for å få fine overganger. I tillegg trenger du mange tusjer for å få tilstrekkelig dybde i motivet ditt (jeg anbefaler minst tre i hver fargefamilie). Distress Ink er relativt enkel å tone ut, og bruker du stempelputene har de i tillegg mange andre bruksområder. I tillegg trenger du færre farger da de tones ut med vann og en tynn pensel. Det er også lettere å få helt lyse farger dersom du ønsker det. Og til slutt er det Zig Clean Color Real Brush som er helt magiske på hår. De kan også brukes sammen med Distress Ink.

Det aller beste tipset jeg kan gi når det gjelder fargelegging er å øve mye! Ingen blir god ved å fargelegge en gang i måneden. Ikke sammenlikn deg med «proffene», men jobb for å forbedre motivene dine fra gang til gang. Tørr å bruke farger, og husk at kontraster er med på å skape dybde i motivet ditt!

Jeg holder både grunnkurs og videregående kurs i fargelegging. For grunnkurs er ingen forkunnskaper nødvendig, og vi vil jobbe med grunnleggende teknikker og enkel skyggelegging. For videregående kurs er det en forutsetning at deltakerne har noe erfaring med fargelegging fra tidligere, og vi vil jobbe med folder og kontraster. Jeg har ikke en fastsatt kursplan, men holder kurs i Trondheim og omegn etter avtale. Ta kontakt for å avtale pris og sted. Minimum antall deltakere er 4. Alle deltakere får et lite kurshefte spesielt tilpasset kurset.  

Ta kontakt via kontaktskjemaet øverst på siden for å avtale kurs. 

by Cino | Veronica Kvale