Kort

Altenew – Waterbrush Hello Die – Mixed Media

For om lag fire år siden så jeg en video fra PaperArtsy hvor de lagde bakgrunner ved hjelp av boksider, sjablonger, stempler, strukturpasta og akrylmaling. Jeg måtte selvfølgelig prøve selv, og lagde to kort den gangen. Alt gikk ikke helt etter planen, så jeg ble noen erfaringer rikere på veien. Jeg skal ikke si at det skremte meg fra å prøve igjen, men jeg tror rett og slett at jeg glemt teknikken litt oppi all fargelegginga mi. Så da jeg fikk lyst til å prøve igjen denne helga var det nesten som å starte fra skratch. 

Jeg startet med å påføre Modeling Paste og Texture Paste ved hjelp av en spatel og to sjablonger. Dette tørket jeg godt med en varmluftspistol, selv om det trolig er best å la det tørke naturlig for å få fram krakeleringa i teksturpastaen. Litt for sent innså jeg at jeg hadde glemt å lime på boksidene, men jeg kaster ikke noe uten i det minste å prøve å få et ok resultat.

Mine tuber med akrylmaling kommer stort sett fra Clas Ohlson, og jeg har et begrenset utvalg farger fra Lefranc & Bourgeois. På dette kortet har jeg brukt fargene Red Ochre, Sahara Yellow og en blanding av Preussian Blue og Cerulean Blue, i tillegg til hvit og sort. Jeg maler med fingrene, og tilfører bittelitt vann for at det skal bli enklere å gni fargene utover. Jeg starter med å påføre de tre fargene, før jeg går over og duser det hele ned med hvit maling. Den sorte er kun benyttet for å lage rundinger med en flasketopp.

Når akrylmalingen var tørr stemplet jeg bakgrunnen med ulike stempler og svart Archival Ink. Jeg har brukt ulike bakgrunnsstempler fra Tim Holtz, og settene jeg har brukt her heter Bitty Grunge, Warehouse District og Attic Treasures. Jeg bruker ikke akrylkloss til dette, men holder stemplene i hånden. Hvis du ikke har noen bakgrunnsstempler kan du bruke bobleplast, en gammel kam, bølgepapp og topper i ulike størrelser for å skape spennende mønster i bakgrunnen din. Det er kun fantasien som setter grenser.  

Til slutt påførte jeg litt shimmerspray i gull over bakgrunnen. Jeg skrur bare toppen av flaska, og kakker litt på røret som vanligvis går ned i sprayen. Her har jeg brukt Wendy Vecchi Mica Spray fra Ranger i fargen Buttercup. Den er litt gul, og ikke min favoritt, men til dette kortet passet den bra. Jeg gjorde det samme med Color Bloom Spray Mist i fargen Boysenberry, men her påførte jeg bare litt for å ta igjen den røde fargen fra malinga.

Bakgrunnen er kuttet ned til 6 3/4 x 4 3/4 inch, og limt på en kortbase med foamtape. Foamtapen gir litt dybde til kortet, samtidig som den hjelper til å holde bakgrunnen flat. Kortbasen er amerikansk A7 størrelse, det vil si 5×7 inch (ca. 13×18 cm).

Sirkelen bak teksten er Tree Ring fra Concord & 9th, og denne er stemplet og embosset i hvitt på vellum. Husene er et stempel fra Studio Light (SL294), og jeg har stemplet det med Altenew Crisp Ink i fargen Polar Bear. Dette er en lys farge, og jeg stemplet tre ganger over hverandre for å få trykket mørkt nok. Deretter klipte jeg ut både husene og tresirkelen for hånd.

Den store teksten er Waterbrush Hello fra Altenew. Jeg stanset den ut i sort kartong og grå foam, og limte disse lagene sammen slik at det ser ut som at foamen er skyggen til bokstavene. Jeg påførte hvite prikker med en Sharpie penn langs tekstens nedstrøk, slik at den blir litt lysere.

Jeg limte alle lagene sammen, og sørget for at det bare ble lim på den delen av vellumen som er skjult bak husene, eller som er godt dekket med embossingpulver. Til slutt limte jeg på noen tekster fra Tim Holtz Small Talk, samt lyseblå og gammelrosa enamel dots.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.