Kort

Altenew – Watercolor Coloring Book og Artists’ Watercolor Brushes

Har du sett at Altenew har en hel blokk med ferdige motiv for fargelegging med vannfarger? Blokka består av 24 sider med 12 ulike blomstermotiv. Hvert motiv er trykket med svart blekk for et stemplet utseende, og med lyst blekk for no-lines fargelegging. Papiret er av veldig god kvalitet, og hvert ark er ca. 5×7 inch (13×18 cm). Strukturen er litt grov da papiret er 100% cold pressed bomull i 300 g tykkelse.

Jeg har fargelagt to ulike motiv fra boka, og det første er denne blomsten i svart trykk. Den er fargelagt med Distress Ink, og jeg har brukt fargene Seedless Preserves, Milled Lavender, Shabby Shutters, Forest Moss, Black Soot, Antique Linen, Frayed Burlap, Scattered Straw og Squeezed Lemonade.

Jeg fikk også teste de nye penslene fra Altenew, og her har jeg brukt det minste settet med fire små pensler for detaljert fargelegging. Det finnes også et større sett, og settene kommer med en praktisk oppbevaringsmappe. Hver pensel er ergonomisk utformet med et triangelformet gripetak som gjør at du slapper godt av i fingrene mens du maler. Busten består av syntetisk hår, noe som gir god spenst til penselen, og er den typen jeg foretrekker til detaljert fargelegging med vannfarger. Faktisk likte jeg penslene så godt at jeg valgte å kjøpe de etterpå. Og det er ikke det at jeg ikke har pensler, for etter flere år med akvarellmaling og fargelegging har jeg fått en bra samling pensler i ulike kvaliteter og størrelser. Så jeg kan virkelig anbefale disse penslene, både til nybegynner og erfaren.

Jeg fargela blomsten og bladene først, og jeg så med en gang at jeg bommet litt på fargevalget på bakgrunnen. Med Antique Linen så ble den for gul, og jeg brukte litt Frayed Burlap for å duse den litt ned. Jeg ble ikke helt fornøyd med det heller, så da fant jeg like godt ut at jeg kunne tilføre litt mer svart ved hjelp av svart blekk og et bakgrunnsstempel. Her har jeg brukt Altenew Halftone Circles Stamp Set og Staz On Jet Black. Jeg holdt stempelet i hånden, og brukte bare deler av det til å få litt prikker her og der. Det ble ikke perfekt, men det ble i alle fall bedre.

Til slutt sprutet jeg over litt Seedless Preserves blandet med vann, samt hvit gouache. Teksten er embosset i gull på mørk plommefarget kartong, og kommer fra Altenew Fresh Cut Roses Stamp Set.

Da vil jeg ønske dere en riktig fin påske!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.