Kort

Gratulerer med dagen, Norge!

Hipp hipp hurra for 17. mai! I anledning Norges bursdag har jeg laget to kort i rødt, hvitt og blått. Og det var virkelig moro å lage disse kortene! Det er faktisk de første kortene jeg noen sinne har laget med de norske flaggfargene.

På begge kortene har jeg brukt Bitty Burst Turnabout Stamp Set fra Concord & 9th som utgangspunkt. På det første kortet har jeg stemplet med fire ulike farger: Distress Ink Chipped Sapphire, Stormy Sky og Barn Door, samt Red Royal fra Hero Arts. Distress Ink egner seg ikke så godt til stempling, men jeg oppdaget fort at jeg ikke hadde røde og blå farger i de riktige fargetonene. Så da må man gjøre det beste ut av det man har. Jeg stemplet derfor to ganger med alle fargene for å få et jevnt trykk.

Den røde firkanten er også et stempel fra Concord & 9th (Rooting for You). Jeg har stemplet det to ganger med Red Royal fra Hero Arts. Det er en nydelig rødfarge som ikke kommer helt riktig frem på bildene. Den norske teksten er fra Papirdesign, og er stemplet på mørkeblått papir med VersaMark Ink og hvitt embossingpulver. Hjertet og teksten er montert på foam, og jeg har til slutt pyntet med tynn tråd i sølv og sølvblått, samt blomster og et lite pyntebær.

På kort nummer to er bakgrunnen kun stemplet med to farger Distress Ink (Barn Door og Stormy Sky). Teksten er fra Kort & Godt, og er også embosset i hvitt på blått papir.

Sirklene er stanset ut med puncher og dies i ulike størrelser, og den røde og hvite er montert på foam. Bak sirklene har jeg lagt en gammel blonde, og til slutt pyntet med blomster og Swarovski-krystaller i to størrelser. Krystallene skinner så fint i virkeligheten, men jeg klarte ikke å få det det frem på bildet.

Vanligvis ville jeg stilt i bunad på 17. mai, men i år gjør jeg et unntak og tar på noe lettere. For jeg ser liksom ikke helt poenget med å sprade rundt i bunad innenfor husets fire vegger. Men tradisjonen tro kjører vi samme middag som tidligere, nemlig pølse og brød (a.k.a. gourmetmiddag)…

Ha en super nasjonaldag alle sammen!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.